Sigara kullanan sayısı düştü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ağustos 2010 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Sigarayla Savaş Derneği Başkanı Mustafa Aydın, Türkiye'de sigara kullanan insan sayısının sigara yasağıyla birlikte 26 milyondan 22 milyona indiğini, halkın bu konuda bilinçlendiğini söyledi.

Dernek tarafından Bakırköy Titanic Port Hotel sponsorluğunda düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Aydın, tütün ve tütün mamulleriyle ilgili kanunun sayılı ülkede olduğunu ve bu kanunun Türkiye'ye ayrıcalık kattığını belirtti.

Aydın, engel ve karamsarlıklara rağmen yılmadan çalıştıklarını, ''Dumansız Hava Sahası'' gibi onlarca proje uygulaması yaptıklarını ve halkı bilinçlendirme çalışmasında başarılı olduklarını kaydetti.

Dünyada sigaranın son molekülünü yok edinceye kadar çalışacaklarını dile getiren Aydın, ''Sigara yasağı başlamadan önce 26 milyon kişi sigara kullanıyordu. Şimdi bu sayı 22 milyona indi. Halkımız bu konuda oldukça bilinçlendi'' diye konuştu.

Aydın, Türkiye'de her yıl 15 milyar doların sigaraya verildiğini, 5 milyar doların ise sigaranın sebep olduğu hastalıkların tedavisinde kullanıldığını ifade ederek, geçen yıl 19 Temmuz'da başlayan sigara yasağının şimdiden Türkiye'ye 6 milyar dolar kazandırdığını söyledi.

Mustafa Aydın, yasakla, tütün ve tütün mamulleri üreten firmaların sektörün farklı alanlarına yöneldiğini belirtti.

İftar yemeğine, dernek üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber