Ege Ordu Komutanlığı'nda devir teslim

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ağustos 2010 17:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Birinci Ordu Komutanlığına atanan Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, görevini törenle Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler'e devretti.

Genelkurmay Başkanlığı görevini 27 Ağustosta Orgeneral İlker Başbuğ'dan devralacak olan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner'in de katıldığı devir teslim töreninde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un her iki komutana başarı dileklerinin yer aldığı kutlama mesajı okundu.

Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, 2 yıldır Ege Ordu Komutanlığı görevinde bulunduğunu, bu sürede İzmir, Denizli ve Manisa valileri ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı başta olmak üzere bütün belediye başkanları, üniversite rektörleri, akademisyenler, sivil toplum örgütleri, sanat ve ticaret camiasından büyük destek gördüğünü belirtti.

Orgeneral Taşdeler ise daha önce birlikte görev yaptığı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu'ndan görevi devralmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığının güzide birliklerinden Ege Ordusu'nda görev yapmaktan büyük mutluluk duyacağını belirten Orgeneral Taşdeler, ordu komutanlığı yapmanın bir asker için en büyük kutsal görev, ailesiyle gelecek nesillere taşıyacağı bir şeref olduğunu dile getirdi.

Askerlik hayatı boyunca devletin hizmetinde olduğunu, vatanın ve milletin bölünmezliğine kendini adadığını, demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin temel niteliklerini korumak için çalıştığını belirten Orgeneral Taşdeler, şöyle konuştu:

?Hukuk ve üniter devlet ilkesine bağlı, askerliğin temel niteliklerine saygılı bir asker, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, daha güzele ulaşmak için azimle çalışan biri oldum. Gösterilen teveccühe layık olmak için şevk ve heyecanla çalışacağım.

Orgeneral Kıvrıkoğlu'nun Ege Ordusu'nun sahip olduğu üstün muhabere güçlerinde yaptığı önemli katkıları takdirle anılacak, güzel hatıraları yaşatılacak, eserleri korunacak.?

Orgeneral Taşdeler, Ege Ordu Komutanlığının kuruluşundan bugüne kadar kazandığı başarılara ve değişim sürecine emek ve gayretleri olan komutanları saygıyla ve şükranla andığını belirerek şöyle devam etti:

?Türkiye Cumhuriyeti ve onun güven kaynağı Türk Silahlı Kuvvetleri, tarihin ilk çağlarından itibaren önemli politik, sosyal, kültürel gelişmelerin yaşandığı, günümüzde ise enerji nakil hatlarının geçiş yollarında, önemli ve zor bir coğrafyadayız. Binlerce yıllık gelenek, tecrübe, askeri gelenek ile devletin bekasını, milletin refahını sağlamak ve 'yurtta sulh cihanda sulh' ana hedefi ile dünya barışına katkı sağlamak üzere gayret, azim ve kararlılıkla çalışacağız.

Bu coğrafyada güçlü ülke ve milletin birliği için bayrağımız gölgesinde, hür ve bağımsız yaşamanın temel şartı güçlü ordudur. Güçlü devlet yapısını kazanmanın ve devam ettirmenin temel yapısının güçlü Türk Silahlı Kuvvetleri olduğu tarihi bir gerçektir. Ege Ordusu'nun 22. komutanı olarak görevi devralıyorum.?

Konuşmaların ardından komutanlık forsu gönderden indirilerek Orgeneral Taşdeler tarafından Orgeneral Kıvrıkoğlu'na verildi. Komutanlık devir teslimi yapıldı ve yeniden komutanlık forsu göndere çekildi.

Tören, Orgeneral Işık Koşaner'in, Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu'na Kara Kuvvetleri Komutanlığı hizmet anısı plaketi vermesi ile sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber