Hastane müdürünün tayinine protesto

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ağustos 2010 19:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üye bir grup, hastane müdürünün internette sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında yer verdiği link nedeniyle başka ilçeye atandığını iddia ederek eylem yaptı.

Türk Sağlık-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Kürşat Atmaca, Gediz Devlet Hastanesi önünde toplanan grup adına yaptığı konuşmada, Önder Kıcıroğlu'nun Gediz Devlet Hastanesi Müdürlüğünü yürütürken 2007 yılında milletvekili aday adayı olmak için görevinden ayrıldığını ancak aday gösterilmediği için görevine dönmek istediğini söyledi.

Gediz Devlet Hastanesi Müdürlüğüne geçici kişiler atanarak Kıcıroğlu'nun eski görevine dönmesinin engellendiğini savunan Atmaca, şöyle devam etti:

?Önder Bey, Gediz'deki hastanede kadro dolu olduğu gerekçesiyle 2007'de Altıntaş Devlet Hastanesi'ne müdür olarak atandı. Bu zalim atama kararına karşı eş durumundan tayin talebinde bulunmuş, sadece ailesinin birliğini korumak istemiştir. Bu talep reddedilmiştir. Bu insafsız tutuma ancak yargı 'dur' demiş, Danıştay eş durumu tayin talebini haklı bularak Gediz'e dönmesini sağlamıştır.?

Atmaca, Danıştay kararından sonra bazı kişilerin Önder Kıcıroğlu'nun internette sosyal paylaşım sitesindeki kişisel sayfasındaki bir linki bahane ederek, tayininin ayniyat saymanı olarak Domaniç'e yapılmasını sağladıklarını savundu.Kürşat Atmaca, Türk Sağlık-Sen üyesi Kıcıroğlu'nun Domaniç'e atanmasının iptali için yargıya başvurulacağını sözlerine ekledi.Kamu-Sen'e bağlı sendikaların yönetici ve üyelerinden oluşan grup, konuşmaların ardından dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber