Özelleştirme sırası elektrik üretimine geldi, ilk ihale Hamitabat olacak

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 21 Ağustos 2010 09:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu, elektrik dağıtım ihalelerinin ardından, bu ay sonunda veya eylül başında Hamitabat Termik Santralı'nın ihale ilanına çıkarak, elektrik üretim özelleştirmelerine de başlayacaklarını söyledi.

Elektrik üretim özelleştirmelerinde, öncelikli 4 termik üretim tesisinin portföy gruplarından ayrı olarak özelleştirilmesi kararı doğrultusunda çalışmalarını sürdüğünü belirten Aksu, özelleştirmelerinin bir kısmında varlık, bir kısmında hisse satışı ve bir kısmında da işletme hakkı devri yönteminin izleneceğini ifade etti.

9 portföy grubu

Elektrik üretim özelleştirmelerinde, öncelikli 4 termik üretim tesisinin portföy gruplarından ayrı olarak özelleştirileceği açıklanmıştı. Bu tesisler ise Hamitabat, Soma A-B, Çan ve Seyitömer olarak belirlenmişti. Büyüklükleri 356 megavat ile 2 bin 795 megavat aralığında değişen 9 portföy grubu oluşturulurken, bunlardan 3 adeti sadece termik santrallardan, 2 adeti termik ve hidroelektrik santralları içeren karma portföyden, 4 adeti ise sadece hidroelektrik santrallardan oluşuyor.

Yasal değişiklik yaparak termik sahaların elektrik üretim tesisleri ile birlikte yatırımcılara devretmenin planladığını açıklayan Aksu, bu konuda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve ilgili kuruluşlarla beraber çalışmaları sürdürdüklerini da kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber