TİM Başkanı: Referandumda biz de evet diyeceğiz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2010 13:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, anayasa paketine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, 12 Eylül'de yapılacak referandum da 'Evet' deme eğiliminde olduklarını söyledi. Büyükekşi, "Bu anayasa kabul edilirse ekonominin önünün açılacağına inanıyoruz. Biz bunu doğru istikamette atılmış adımlar olarak görüyoruz. Biz yapılan bu değişiklikleri ülkeyi daha ileri götüreceği için olumlu buluyoruz" dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi üyeleri, Ceylan İnterContinental Hotel'de verilen iftar yemeğinde buluştu. İftar yemeğinde ihracatçıların sorunlarını anlatan Başkan Mehmet Büyükekşi, anayasa değişikliğine ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Anayasa paketinin olumlu yönlerini anlatan Büyükekşi, 1982 Anayasası'nın Türkiye'ye yetmediğinin altını çizerek, anayasa değişikliğinin gerekliliğinden söz etti. Özellikle ekonomik alanda kalkınma için modern bir anayasaya ihtiyaç olduğunu vurgulayan Büyükekşi, karşı çıkılan, Anayasa Mahkemesi ve HSYK'nın yapısına ilişkin değişikliklerin de eskiye nazaran daha modern ve kapsayıcı olduğunu belirtti.

TİM yönetimi olarak gerekli değerlendirmeleri yaptıklarını söyleyen Büyükekşi, "Bu anayasa kabul edilirse ekonominin önünün açılacağına inanıyoruz. Biz bunu doğru istikamette atılmış adımlar olarak görüyoruz. Anayasa gibi bir meselenin kutuplaştırılmasına izin vermeyiz. İhracatçılar dünyayı tanıyan, en az bir yabancı dil bilen, Türkiye'deki gelişmeleri analiz edebilen değerli insanlardır. Biz yapılan bu değişiklikleri ülkeyi daha ileri götüreceği için olumlu buluyoruz" diye konuştu.

Referandumda anayasanın kabul edilmesi halinde bununla yetinilmemesi gerektiğini ifade eden Büyükekşi, "Bu anayasa bize yetmez. Gelişen ve dünya devi olmak isteyen Türkiye'ye bu anayasa yetmez ancak halk oylamasından hemen sonra daha ileri bir anayasa için kolları sıvamalıyız" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber