Başbakan fırça attı VIP'lere ?kurala uyun' uyarısı gitti

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 21 Ağustos 2010 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çilem KAYA

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın havaalanı ve havalimanlarındaki VIP salonlarının hakkı olmayan kişilerce kullanılmasına tepki göstermesinin ardından, Başbakanlık, ilgili bakanlıklara yazı göndererek, VIP kurallarını yeniden ?hatırlattı? ve harfiyen uyulmasını istedi.

Sık sık usulsüz kullanılmasıyla gündeme gelen VIP salonlarını bundan böyle yalnızca yönetmeliklere kayıtlı olanlar kullanabilecek. Erdoğan, haziranda, Ankara'dan İstanbul'a geçerken Atatürk Havalimanı'nın VIP Salonu'nda kalabalığı görünce sinirlenmişti. Erdoğan, yetkililere, VIP salonlarına ilişkin kurallara harfiyen uygulanması talimatını vermişti. Erdoğan, bu olaydan sonra yakın çevresine VIP salonlarının kullanımını kişisel olarak takip edeceğini de söylemişti.

200 bin kişi kullanıyor

Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü bu olayın ardından ilgili bakanlıklar ve kurumlara yazı göndererek, VIP'i kullanabilecek kişi ve makamları yeniden hatırlattı. Başbakanlık, bu listeye harfiyen uyulmasını, araya kim girerse girsin VIP'e alınmamasını istedi. VIP salonlarını her yıl 200 bin kişi kullanıyor. Bu kişilerin 70 binini İstanbul Atatürk Havalimanı ağırlıyor. VIP salonlarını yalnızca devletin üst düzey kurumları, rektörler, büyükelçiler, Devlet sanatçıları ve sporcuları, sendika ve ticaret odaları başkanlarının aralarında bulunduğu isimler ve bu kurumlardan emekli olan kişiler kullanabiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber