Elazığ'da 50 STK 'evet' diyeceklerini açıkladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2010 16:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Elazığ'da faaliyet gösteren 50 sivil toplum kuruluşu, 12 Eylül'de yapılacak referanduma ''evet'' diyeceklerini açıkladı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Şubesi'nde düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Elazığ İlim ve Hayra Hizmet Vakfı Başkanı Resul Şahin, anayasaların, farklı siyasi düşünce, kanaat, inanç, sosyal sınıf ve statüden insanların barış içinde bir arada yaşamasının ortak kurallarını gösteren toplumsal sözleşmeler olduğunu ifade etti. Şahin, ''Yürürlükteki 1982 Anayasası olağanüstü bir dönemde yapıldığı için toplumsal barışın sağlanmasında ve sorunların çözümünde yetersiz kalmaktadır. Kişilere karşı devleti koruyan ve halk iradesi üzerinde vesayetçi bir anlayışın ürünü olan 1982 Anayasasının değişmesi ve insan haklarına dayalı, sivil bir anayasanın hazırlanması konusunda toplumda görüş birliği oluşmuştur'' dedi.

Şahin, 1982 Anayasası'nın 1990'lı yıllardan sonra 83 maddesinin değiştirildiğini, ancak bu değişikliklerin hiçbirinin vesayetçi ruhuna dokunmadığını dile getirerek, şunları söyledi:

''İçerdiği maddelerle birçok konuda özgürlüklerin alanını genişletecek, halk iradesi üzerindeki vesayet araçlarını zayıflatacak bu değişiklikleri, yeterli olmamakla beraber çok önemli buluyor; halkımızın değerlerine uygun, ihtiyaçlarına cevap verecek sivil, özgürlükçü ve adaleti tesis etmeyi amaçlayan yeni bir anayasa talebimize kapı aralayacağı ümidiyle destekliyoruz. Elazığ'da bulunan 50 sivil toplum kuruluşu olarak 'evet' diyoruz. Tüm halkımızı 12 Eylül referandumunda 'evet' demeye çağırıyoruz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber