Yalova Valisi ikinci kez görevden alındı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Ağustos 2010 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yalova'da 2'nci kez görevden alınan Vali Yusuf Erbay, tek kişilik kararname ile merkeze alındığı haberini kendisini arayan gazetecilerden öğrendi. Yakınlarına, daha önce görevden alınmasına ilişkin kararın Danıştay tarafından esastan bozulduğunu söyleyen Erbay'ın, ?Buna rağmen görevde olan bir valinin üstelik tek kişilik kararname ile alınması çok ilginç? dediği öne sürüldü.

Yalova Valisi Yusuf Erbay, tek kişilik kararname ile merkeze atanmasının ardından, hafta sonu kentten ayrılacağı belirtildi. Daha önce bir kez daha görevden alınan ve mahkeme kararıyla göreve dönen Vali Erbay'ın, aralarında valilik konağına perde alması, oğlunun cumhuriyet mitingine katılması gibi hakkında açılan 10'dan fazla soruşturmanın hepsinden aklandığı belirtildi.

Daha önce görevden alınmasına ilişkin iddialarla ilgili Danıştay'ın 9 Haziran 2010 tarihli kararıyla oy birliği ile aklandığı belirtilen Erbay'ın, ?Valilik makamı boş olsa tek kişilik atama olabilir. Danıştay'ın oy birliği ile lehine karar verilen bir bürokratın, tek kişilik kararname ile üstelik haberi olmadan görevden alınması çok ilginç? dediği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber