MEB, meslek lisesi müdürlerini uyardı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Ağustos 2010 17:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğünün 30/07/2010 tarih ve 3483 sayılı ?Alan ve Dalların Değerlendirilmesi? konulu yazılarında ihtiyaç duyulan, fiziki alt yapısı ve donatımı yeterli olan, ancak öğretmeni bulunmayan alan/dallara Mesleki ve Teknik Eğilim Yönetmeliğinin 162'nci maddesine göre öğrenci kayıtlarının yapılmasını istedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğünün 30/07/2010 tarih ve 3483 sayılı ?Alan ve Dalların Değerlendirilmesi? konulu yazılarında; ?Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğüne bağlı bazı mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında, alan/dalların açık, fiziki alt yapı ve atölye/laboratuvar donatımı yeterli olmasına rağmen alanda atölye/laboratuvar öğretmeni olmaması gerekçe gösterilerek o alan/dala öğrenci kaydının yapılmadığı, öğrencilerin öğretmeni bulunan başka alan/dallara yönlendirildiği tespit edilmiştir.

Mevcut insan ve maddi kaynaklardan azami derecede yararlanılarak, daha fazla Öğrencinin ilgi, istidat ve kabiliyetleri ölçüsünde mesleki ve teknik eğitimden yararlanmalarını sağlamak amacıyla, il/ilçede ihtiyaç duyulan, fiziki alt yapısı ve donatımı yeterli olan, ancak öğretmeni bulunmayan alan/dallara Mesleki ve Teknik Eğilim Yönetmeliğinin 162'nci maddesine göre öğrenci kayıtlarının yapılması, bunun sonucunda oluşacak öğretmen ihtiyacı, norma bağlı öğretmen ataması yapılıncaya kadar mahalli imkânlarla ilgili mevzuatına göre karşılanması gerekmektedir? Açıklamasında bulunuldu.

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber