Sağlık-Sen: Toplu görüşmede nakil hakkı istedik

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ağustos 2010 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Toplu görüşmelerin 3. oturumunda sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının taleplerini açıklayan Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, kamuya alım yapmadan önce sözleşmeli personele nakil hakkı tanınması önerisinde bulundu.

Memur sendikaları ile hükümet arasındaki toplu görüşmelerin üçüncü oturumunda sendikaların talepleri görüşüldü. Sendikaların ağırlıklı olarak sözleşmeli personel uygulamalarından kaynaklanan adaletsizlikleri gündeme getirdiği toplantıda, Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar'ın sözleşmeli personele, kamuya alım yapılmadan önce, nakil tanınması ve idari görevlere atanma hakkı verilmesi önerilerinde bulundu.

Sunumunda sözleşmeli personel uygulamasının yanlışlıklarını bir kez daha tekrarlayan Kaçar, "Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız Kurum İdari Kurulu toplantısında sözleşmeli personelin tek çatı altında toplanmasını mutabakat altına aldık. Sözleşmeli personele idari görevlere atanma ve nakil hakkı da dahil olmak üzere kamudaki diğer memurlarla aynı mali ve sosyal haklar sağlayacak yasa taslağı hazır ve kısa süre içerisinde Başbakanlığa gönderilmesini bekliyoruz. Biz bu konuda genel bir mutabakat yapılmasını

talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

Oturumu yöneten Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ise Kaçar'ın sözleşmeli personele nakil hakkı ve idari görevlere atanma önerilerinin önemli olduğunu belirterek Devlet Personel Başkanına bu konularda çalışma yapılması talimatı verdi.

Kaçar, 2009 toplu görüşmelerinde mutabakata varılan ek ödemede aylık mahsuplaşma konusuna değinerek, bu konunun bu yıl da görüşülüyor olmasını eleştirdi. Ek ödeme mahsuplaşmasını konusunun sağlık çalışanları açısından hayati bir talep olarak gördüklerini kaydeden Mahmut Kaçar, konunun bir an önce çözülmesini istedi.

Kaçar görüşmede, vekil ebe ve hemşirelerin kadroya alınması, döner sermaye gelirlerinin emekliliğe yansıması ve hekim dışı sağlık personelinin döner sermaye tavan oranlarının yükseltilmesi gibi sendika taleplerini de gündeme getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber