Hasta taşıyan 112 ambulansı kaza yaptı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2010 12:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Batıkent'te aldığı bir hastayı hastaneye götürmek için yola çıkan 112 Hızır Acil ambulansı, önüne çıkan bir otomobille çarpıştı. Kazada toplam 5 kişi hafif yaralandı.

Ankara Batıkent'teki evinde hastalanan Ahmet Atilla'yı (81) alan 112 Hızır Acil Servisi'ne ait ambulans hastaneye gitmek üzere yola çıktı. Muhsin Aslaner'in kullandığı 06 BN 3410 plakalı ambulans, Batıkent 1800. Cadde'de seyir halindeyken önüne çıkan ve Mehmet Cücük'ün kullandığı 06 BJ 6564 plakalı otomobille çarpıştı.

Çarpışmanın etkisiyle her iki araçta savrulurken, ambulans karşı kaldırımdaki trafik lambasına çarparak durdu.

Olay yerine gelen vatandaşlar otomobilin sürücüsünü dışarı çıkarırken, ambulansta bulunan ve hafif yaralanan sağlık ekibi araçlarından inerek hasta Ahmet Atilla'yı sedyeyle dışarı çıkardı.

Kazada hafif yaralanan sağlık personeli ile kazaya karışan otomobilin sürücüsü sevkedilen iki ambulansa bindirilerek Atatürk ve Numune hastanelerine gönderildi. Ahmet Atilla ise olay yerine gelen 3. ambulansla Numune Hastanesi Acil Servisi'ne götürüldü.

Kazadan sonra otomobilinden çıkan Mehmet Cücük'ün kendisine yardıma gelenlere "Ambulans niye kırmızıda geçti?" diye sorduğu, vatandaşlarında kendisine ambulansın siren çalarak geldiğini anlatmaya çalıştığı belirtildi. Buna karşılık sürücünün, "Ne olursa olsun dikkatli gelmeliydi." dediği öne sürüldü.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber