Evet oyları dönüşen Türkiye ile barışmaktır

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 30 Ağustos 2010 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Değişen, dönüşen ve demokratikleşen Türkiye'nin önünün açılması için referandumda evet oyu kullanılmasını isteyen binlerce kişi İstanbul Taksim'de ayrı ayrı eylem yaptı

GÜL ÇELİKKOL

Anayasa değişiklik referandumuna evet diyen Pazar gününü İstanbul Taksim'de eylem yaparak geçirdi. AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları üyesi yaklaşık üç bin kişi ?evet? yazılı şapka ve tişörtlerle Taksim'den Tünel'e kadar yürüdü. Yol boyunca; ?evet? ve ?Recep Tayyip Erdoğan? sloganları attı. ?Tarafsız, bağımsız yargıya evet?, ?Demokrasi in, Darbeler out? yazılı pankartlar taşıyan kalabalık, davullar ve ıslıklarla halkı selamladı. Gençlik Kolları Başkanı Erkan Kandemir, Türkiye'nin değiştiğini, dönüştüğünü ve demokratikleştiğini belirterek referandumda ?evet?in bu değişimle barışmak anlamına geldiğini vurguladı. Kandemir, tarihin bir ironisi olarak karanlık bir dönemin başlangıcı olan 12 Eylül'de verilen her ?evet?in darbelerle hesaplaşacağını ve tarafsız bir yargı sisteminin oluşmasını imkân sağlayacağını söyledi.

FACEBOOK'TAN TAKSİM'E EVET YANKISI

İnternetteki sosyal paylaşım sitesi ?Facebook'ta bir araya gelenler de Pazar gününü evet eylemi yaparak geçirenler arasında yer aldı. ?Ben de ?evet' diyorum?, ?Türkiye ?evet' diyor?, ?Sivil Anayasayı destekliyorum?, ?12 Eylül referandumuna evet? adı altında Facebook'ta oluşturdukları platformlarda fikirlerini paylaşan çeşitli gruplar, Tünel'den Taksim'e kadar yürüdü. Platform adına konuşma yapan Ayhan Kıskanç, ?Bizler Türkiye'de 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat ve 27 Nisan'ların bir daha yaşanmaması ve cuntaların ?demokrasiyi rafa kaldırmamaları' için ?evet' diyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber