İstanbul banliyösünde yeni tren setleri devreye girecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2010 13:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Modern demiryolu işletmeciliğine uygun ve son sistem teknik donanıma sahip setler, yarın Haydarpaşa ve Sirkeci Garı'nda düzenlenecek törenlerle hizmete girecek.

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, modern demiryolu işletmeciliğine uygun, son sistem teknik donanıma sahip setlerin genel özellikleri arasında vagonlar arasında yolcu geçiş, otomatik iklimlendirme, engelliler için donanım, emniyet, yolcu bilgilendirme panoları ve yolcu anons sistemlerinin bulunduğu bildirildi.

Açıklamada, setlerin emniyet sistemi içerisinde makinistin sağlık nedeniyle görevini yapamaması durumunda treni durduran cihaz, makinistin sinyallere uymaması halinde treni durduran ATS (Otomatik Tren Durdurma), acil fren, kapılar kapanmadan trenin hareket etmeme özelliği, trenlerin hem içeriden hem dışarıdan izlenmesi için kapalı devre televizyon sistemlerinin de yer aldığı ifade edildi.

Banliyö hattının metro standartlarına getirilmesi amacıyla temin edilen yeni banliyö setlerinin toplam maliyetinin 140 milyon dolar olarak belirtildiği açıklamada, her türlü konfora, güvenlik sistemine sahip olan yeni banliyö setlerinin azami hızının 140 kilometre saat, toplam yolcu kapasitesinin ise 747 kişi olduğu kaydedildi.

Açıklamada, setlerin hizmete alınacak olması nedeniyle yarın Haydarpaşa ve Sirkeci garlarında düzenlenecek törenlere, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da katılacağı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber