CHP, tesettürü rahibe kıyafetine benzetti

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 03 Eylül 2010 08:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Başörtüsü sorununu biz çözeriz' diyen Kılıçdaroğlu'nun CHP'si, tesettürü rahibe kıyafetine benzeterek anayasa değişikliğiyle ilgisi olmayan iddialarda bulundu

CHP'nin anayasa referandumunda hayır kampanyası çerçevesinde İstanbul'da astığı afişlerde ?evet' oyu verenlere çirkin ithamlarda bulunuldu. CHP, ?evet' oyu verenleri ?Müslüman kadınların rahibe gibi giyinmesini' ve ?Kadının kapanması, hiç çalışmaması ve erkeklere köle olmasını' istemekle itham etti. ?Bebek katillerini serbest bırakmak' ve ?Mustafa Kemal'i tarihten silmek' de CHP'ye göre ?evet'çilerin gerekçeleri arasında. STK'larsa tepkili.

SAMİMİYET SINAVINDAN GEÇEMEDİLER

? AKDER Sözcüsü Neslihan Akbulut: İşin içine rahibeleri de katmışlar. Başörtüsü sorununu çözmeyi vaat eden CHP bu konuda samimiyet sınavından bir defa daha geçememiştir.

? ÖNDER Başkanı Hüseyin Korkut: Oylanacak Anayasa maddeleri içinde ne bebek katilliği ne de Mustafa Kemal'in tarihten silinmesi var.

? Aktivist Avukat Fatma Benli: Kadınlar için ayrıcalık yapılan anayasada kadınlar eve kapatılıyor denir mi?

TEPKİ GELDİ AFİŞ KALDIRILDI

CİDDİYETSİZ VE İKİ YÜZLÜ BİR TUTUM

? Özgürder Genel Başkanı Rıdvan Kaya: Türbanı çözelim diyolar, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde türbanlı öğrencilere paso verilmiyor. Tutumları ciddiyetsiz ve iki yüzlü.

? Yazar Muhsin Kızılkaya: Anayasanın içinde Mustafa Kemal'i silme için madde görmedim. Tarihteki yeri bellidir. Anayasa maddesi haline getirsen de tarihten silemezsin. ? EBRU BARAN - ERDİNÇ AKKOYUNLU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber