Ankara Emniyeti'ne 100 yeni araç

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2010 18:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ''Polis eğitimini tamamen insan ve hukuk odaklı hale getirdik. Polisin, hizmet ettiği kitle insan ve uyması gereken de hukuk kurallarıdır'' dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin hibesi 50 binek, 50 hafif ticari araçtan oluşan 100 araçlık filo, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle Ankara Emniyet Müdürlüğüne teslim edildi. Törene, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İl Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri, emniyet mensupları ile vatandaşlar katıldı.

Bakan Atalay, tören alanına gelişinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Tören Kıtası tarafından karşılandı.

Atalay, burada yaptığı konuşmada, Valilik, Emniyet Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi arasındaki iş birliğine işaret ederek, belediye başkanlarının bir şehrin ''şehri emini'' olduğunu ve kentteki hayatın güvenli şekilde sürdürülmesinden de sorumlu olduğunu vurguladı.

Ankara'nın Avrupa başkentleri içinde en güvenli başkent olduğunu ifade eden Atalay, AK Parti iktidarında Türkiye genelinde suç oranının yüzde 30, kapkaç olaylarının da yüzde 68 oranında azaldığını söyledi.

Ankara'nın Gülveren ve Çinçin Bağları mahallelerinin daha önce suçla anılan yerler olduğunu, ancak bugün bu mahallelerin huzurlu yerler arasına girdiğini belirten Atalay, Altındağ İlçe Emniyet Müdürlüğünün de sembolik olarak Çinçin Bağları'na yapılacağını bildirdi.

İktidarları döneminde polis teşkilatının güven kazandığını, vatandaşın desteğinin giderek arttığını ifade eden Atalay, ''Kurumsal güven araştırmalarında mart ayından bu yana polis teşkilatımız birinci sırada gelmektedir. Polis teşkilatımız en güvenilen kurum kimliğini kazanmıştır'' dedi.

Yapılan operasyonlarla sokakların suç örgütlerinin hakimiyetinden tamamen temizlendiğini anlatan Bakan Atalay, AK Parti hükümeti döneminde güvenlik alanındaki en etkili mücadele alanı organize suç örgütleriyle mücadele olduğunu kaydetti.

-''TÜRKİYE'DE HAKİMİYET DEVLET HAKİMİYETİDİR''-

Atalay, ''Mafyanın ve çetenin çökertilmesi bütün suçlarda azalmanın ana faktörüdür. Çeteleri çökerttiğinizde suçlarda ciddi bir azalma olmaktadır. Kamu vicdanını rahatsız eden mafya görüntüleri gazete manşetlerinde dikkatinizi çekmiyordur, çünkü yok oldu. Türkiye'de hakimiyet devlet hakimiyetidir. Sokaklarımız daha temiz, şehirlerimiz daha güvenlidir'' diye konuştu.

Emniyet personelinin eğitimine de ayrı bir önem verdiklerini, eğitim müfretadında önemli değişiklikler yaptıklarını vurgulayan Atalay, ''Polis eğitimini tamamen insan ve hukuk odaklı hale getirdik. Polisin, hizmet ettiği kitle insan ve uyması gereken de hukuk kurallarıdır. Polisimiz bu iki kavram çerçevesinde hizmetlerini yürütmektedir. Biz vatandaşa meşakkat etmek için değil, vatandaşımız rahat etsin diye hizmet ediyoruz'' dedi.

Bakan Atalay, işkence ve kötü muamelenin de tarihe karıştığını belirterek, 2010 yılında hiçbir polis hakkında işkence ve kötü muamele iddiasıyla dava açılmadığını kaydetti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de 17 yıldır belediye başkanlığı yaptığını hatırlatarak, göreve başladığı ilk günden itibaren Emniyet Müdürlüğü ile örnek bir iş birliği yaptığını ve emniyet teşkilatının her türlü ihtiyacını karşılamak için çaba harcadığını söyledi.

Ankara Emniyet Müdürlüğüne bugüne kadar yaklaşık 17 milyon TL'lik destek verdiklerini anlatan Gökçek, ''Ankara'nın daha güvenli bir şehir olması için gayret içerisindeyiz'' diye konuştu.

İl Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya ise araçlar dolayısıyla Ankara Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. Çatalkaya, Ankara'ya yerleştirilen MOBESE sistemi ile Ankara'nın daha da güvenli olacağını belirterek, ''MOBESE ve araçlar, suç ve suçluyla mücadelede teşkilatı bir adım daha öteye götürecektir'' dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Atalay, Melih Gökçek'e teşekkür plaketi verdi ve araçları inceledi.

Araçlar daha sonra sirenlerini açarak, tören alanından göreve çıkmak üzere ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber