KESK'e bağlı DİVES Başkanının tutuklanması protesto edildi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Eylül 2010 01:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'de bir süre önce KCK'ya yönelik düzenlenen operasyon kapsamında Diyanet Vakfı Emekçileri Sendikası (DİVES) Genel Başkanı Lokman Özdemir'in tutuklanması, KESK Hakkari Şubeler Platformu tarafından meşaleli yürüyüşle protesto edildi.

PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik 25 Ağustos 2010 tarihinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan DİVES Genel Başkanı Lokman Özdemir, Van'da çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Özdemir'in tutuklanması, bugün KESK Hakkari Şubeler Platformu tarafından meşaleli yürüyüşle protesto edildi. Yürüyüşe, Hakkari Belediye Başkanı BDP'li Fadıl Bedirhanoğlu, KESK MYK üyesi Hüseyin Gölpınar, Ses Genel Başkanı Bedriye Yorgun, Tüm-Belsen MYK üyesi İzzetin Alpergin'n de bulunduğu bazı STK temsilcileri ve imamlardan oluşan 400 kişi katıldı.

Bulvar Caddesi'nde toplanan grup, ellerindeki meşaleler ve Özdemir'in posterleri ile ?Demokrasi Mücadelemiz engellenemez', ?DİVES'e uzanan eller kırılsın', ?Lokman Özdemir, yalnız değildir', ?DİVES Genel Başkanı serbest bırakılsın' yazılı pankartlar taşıyıp sloganlar atarak belediye binası önüne kadar yürüdü. Burada grup adına basın açıklaması metnini okuyan KESK Hakkari Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Cahit Balıkesir, Hakkari'de ?KCK operasyonu' adı altında ardı arkası kesilmeyen tutuklamalar devam ettiğini belirterek, ?DİVES Genel Başkanı Lokman Özdemir'in tutuklanması tam bir hukuk skandalıdır. Evrensel hukuk ile bağdaşmayan bu kararı emekçiler olarak bizler kabul etmiyoruz. Bu kararı uluslararası sözleşmelere ve insan hakları evrensel beyannamesinde geçen örgütlenme hakkına, düşünce ve ifade özgürlüğü ilkelerine bir saldırı olarak değerlendiriyoruz. Bu hukuksuzluğa son verilmeli. Başta Özdemir olmak üzere cezaevlerinde tutuklu bulunan tüm seçilmiş Kürt siyasetçiler, sendikacılar, aydınlar ve çocuklar derhal serbest bırakılmalı. Kürt sorununun barışçıl çözümü için bölge STK'larının silahların karşılıklı susturulması için yaptıkları çağrılara Hükümet yanıt vermelidir? dedi. Basın açıklamasının ardından grup olaysız şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber