Kamyonun altında kalarak ölen çocuğun yakınları polise saldırdı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2010 19:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa'da fırıncı çırağı olarak çalışan 11 yaşındaki bir çocuk, şehrin ortasında kamyon çarpması sonucu hayatını kaybetti. Olayı duyan yakınları kazaya neden olan kamyoncuya saldırdı. Saldırıyı önlemek için araya polis girince bu sefer gergin aile polise saldırdı. Olayda 11 kişi gözaltına alındı.

Şanlıurfa'da, bisikletiyle Cumhuriyet Kavşağı'nda ilerlerken kamyon altında kalarak yaşamını yitiren küçük çocuğun yakınları gerginliğe yol açtı. Küçük çocuğun ölümüne yol açan kamyona saldırmak isteyen aileyi polis engellemeye çalışırken, bu sefer kendileri, ailenin saldırısına maruz kaldı. Polise yapılan saldırı sonucunda bir polis ağır yaralandı.

Bamyasuyu Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde meydana gelen olayda; iddiaya göre, bisikleti ile dolaşmaya çıkan 11 yaşındaki Adil Taş isimli çocuk, Kamyonun arka lastikleri arasında kalarak ezildi.

Yaşananların ardından olay yerine gelen çocuğun yakınları gözyaşı döküp, ağıtlar yakarken, polis ise kaza yerini güvenlik çemberine aldı. Bisikletiyle birlikte üzerine gazete kağıtları örtülen küçük çocuğun cenazesinin kaldırılması için çalışma başlatıldı. Polis, olay yerinde incelemesini sürdürürken, gözyaşı döken yakınları ise küçük çocuğun cenazesinin yerde bekletilmesine tepki göstererek, zaman zaman polis ile tartışmaya başladı.

Cenazenin yaklaşık bir saat yerde durmasına sinirlenen aile ile polis arasında sık sık gerginlik çıktı. Gerginlik sırasında ismi öğrenilemeyen bir vatandaş polise taş attı. Yere yığılan polisin arkadaşları ise duruma öfkelenip tekme tokat kalabalığın arasında daldı. Meydan savaşlarını aratmayan polis-aile kavgası sonucupolise karşı zor kullanan 11 kişi gözaltına alındı.

Daha sonra olay yerine gelen araçla, cenaze otopsi için Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderilirken, yaralanan polis memuru da ambulansla Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı. Çok sayıda polisin takviye olarak gönderilmesinin ardından kalabalık olay yerinden uzaklaştırıldı.

Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasını tamamlamasının ardından, Cumhuriyet Caddesi yeniden ulaşıma açılırken, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bleirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber