Sınav sahtekarlarına geniş sorgulama

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Eylül 2010 12:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

ÖĞRENCİ Seçme Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı çeşitli sınavlarda başarılı olmak isteyen ancak kendine güvenemeyen adayların yerine sahte kimliklerle joker adaylar soktukları iddia edilen, aralarında doçent ve öğretmenlerin de bulunduğu çete üyeleri, sağlık kontrolünden geçirildi. Şüphelilerin cumartesi akşamından itibaren geniş şekilde sorgulandığı, yarın Adliye'ye sevk edilecekleri belirtildi.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, para karşılığı bir çetenin Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ve Açık Öğretim Lisesi (AÖL) Sınavı'na elamanlarını soktuğu ihbarı üzerine ?Nokta 04' adlı operasyon başlatmış, Z.K. adlı kişinin önderliğinde C.K., A.Ç. ve M.K.'dan oluşan suç örgütünün takibi sonunda, önceki gün 10 ilde 45 ayrı adrese baskınlar düzenlenerek 37 kişiyi gözaltına almıştı. Aralarında doçent, öğretmen ve bazı kamu görevlilerinin de bulunduğu 37 kişiyle birlikte çok sayıda sahte kimlik, bilgisayar, CD ve hard diske el konulmuştu.

Jandarma komutanlığında ?sahte kimlik düzenleme, resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık' suçlamaları ile sorgulanmalarına başlanan zanlılar sabahın erken saatlerinde Adana Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Aralarında kadınların da bulunduğu zanlılardan bazıları çekim yapan gazetecileri görünce gülümserken, bazıları ise üzerlerindeki kıyafetlerle yüzlerini kapatmaya çalıştı. 37 şüpheli, sağlık kontrolünün ardından tekrar Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Şüphelilerin, işlemlerinin tamamlanmasının ardından yarın Adliye'ye sevk edileceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber