Hastanede darp iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2010 19:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Emrah Yurtçu, hastanede bir hasta yakınının güvenlik görevlilerince darbedildiği iddiasıyla ilgili olarak kamera kayıtlarının incelendiğini belirterek, ?Kamera kayıtlarında hasta yakınına yönelik darp çabası olmadığı açıkça görülmektedir? dedi.

Yurtçu, 4 Eylül Cumartesi günü hastanede yaşanan olaya ilişkin düzenlediği basın toplantısında, saat 09.00 sıralarında hastanenin çocuk cerrahi servisinde yatan Furkan Ceyhan'ın babası Fikret Ceyhan'ın oğlunu ziyaret etmek istediğini, bunun üzerine güvenlik görevlileri Seda Ağaç ve Sinan Doger'in ziyaret saatinin 13.00 ile 15.00 arası olduğunu belirterek, Ceyhan'dan bu ziyaret saatine uymasını rica ettiklerini söyledi.

Ceyhan'ın bunun üzerine ziyaret saatini belirleyen başhekimliğe ve güvenlik personeline küfür ettiğini, kadın güvenlik görevlisinin de telsizle güvenlik müdürünü durumdan haberdar ettiğini ifade eden Yurtçu, bu sırada hasta yakını Ceyhan'ın girişte yalnız kalan diğer güvenlik görevlisine saldırarak darbettiğini öne sürdü.

Yurtçu, olay sonucu güvenlik görevlisi Sinan Doger hakkında adli muayene raporu düzenlendiğini ifade ederek, güvenlik kamerası kayıtlarında hasta yakını Ceyhan'ın güvenlik görevlisini darbetmesinin ve diğer hasta yakınlarıyla hastane çalışanlarının Ceyhan'ı durdurma çabalarının net olarak görüldüğünü söyledi.

Kamera kayıtlarında, olay yerine ulaşan destek ekiplerin hasta yakınını sakinleştirmeye ve olay yerinden uzaklaştırmaya çalıştığının görüldüğünü belirten Yurtçu, ?Kamera kayıtlarında hasta yakınına yönelik darp çabası olmadığı açıkça görülmektedir? dedi.

?BIÇAK, TUĞLA VE SOPALARLA GELDİLER?

Yurtçu, şöyle devam etti:

?Olay yerinden uzaklaştırılan hasta yakını, yaklaşık bir saat sonra ellerinde bıçak, tuğla, demir, sopa gibi cisimlerle gelen 15-20 kişilik bir grupla bu kez merkez acile saldırmış ve oradaki güvenlik elemanını darbetmeye çalışmıştır. Karakola haber verilmesi üzerine olayın kontrol altına alındığı düşünülürken aynı kalabalık bu kez merkez hastane girişinde danışma bankosundaki güvenlik elemanına saldırmıştır. Olay polise intikal ettirilmiş ve adli işlem başlatılmıştır.?

Soruları da yanıtlayan Yurtçu, bir gazetecinin, ?Hastanede yakını yatmakta olan bir kişiye bu şekilde davranılması sizce doğru mudur?? sorusu üzerine, hastanelerde belirli kuralların bulunduğunu ve bu kuralların dışına çıkılırsa insanlarla baş edilmesinin mümkün olamayacağını söyledi.

Hiç kimsenin bu şekilde bir darp olayına maruz kalmasını istemediklerini ifade eden Yurtçu, ?Sorun, ziyaret saati dışında bir hasta yakınının böyle bir isteğinin olmasından doğdu. Orada bir arbede, kavga yaşandığı doğru ama yaşanan şey o hasta yakınına özellikle yapılmış bir şey değil, karşı tarafın kendini savunmasından doğan bir şey? dedi.

Güvenlik görevlisi Sinan Doger de hasta yakının Ceyhan'a yardımcı olmak istediğini ama olay sırasında Ceyhan'ın ilk darbeyi kendisine vurduğunu, bunun üzerine Ceyhan'ı sakinleştirmek için zor kullanmak durumunda kaldığını belirtti.

Darbedildiğini öne süren Fikret Ceyhan ise hastanenin bahçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, çocuğunun apandisit rahatsızlığı nedeniyle hastanede yattığını ve yanında babaannesinin refakatçi olarak kaldığını kaydetti.

Ceyhan, oğlunun kendisini görmek istediğini, bu nedenle gece hastaneye gittiğini belirterek, güvenlik görevlilerinin ?bu saatte olmaz, sabah gel? dediklerini söyledi.

Sabah hastaneye gittiğinde görevlilere oğlunu görmek için ricada bulunduğunu ama kendisini içeri almadıklarını ve aralarında tartışma yaşandığını söyleyen Ceyhan, tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine kendisinin de güvenlik görevlilerine vurduğunu belirtti.

Ceyhan, bir süre sonra kalabalık bir güvenlik görevlisi grubunun gelerek kendisini darbettiğini iddia etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber