Avukatlar, mesleki saygınlık istiyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2010 10:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Barosu, ekim ayında genel seçime giderek yeni başkanını belirleyecek.

Baroda Birlik Grubu da seçim öncesi Ankaralı avukatların sorunlarını öğrenmek için bir anket düzenledi. 16 sorudan oluşan ve 250 kişinin katıldığı ankette avukatlar, mesleki saygınlık sorunun giderilmesini istedi. 'En önemli ve acil çözülmesi gerektiğini düşündüğünüz avukatlık sorunu nedir?' sorusuna cevap verenlerin yüzde 41'i mesleki saygınlıklarının giderilmesini isterken, yüzde 16'sı avukatlık sınavlarını, yüzde 15'i avukatlık öncesi ve devam eden eğitimleri, yüzde 13'ü baroların meslek örgütü ağırlığını, yüzde 8'i de şehir ve bölge kotalarını sorun olarak gösterdi.

Baro seçimlerinde oy kriterleri ve avukatların çalışma şekillerinin de sorulduğu ankete katılanların yüzde 51'i genç avukatların sorunlarına eğilmesi gerektiğine dikkat çekti. Baro pulları kaynağının meslek için değerlendirilmesini isteyen Ankaralı avukatlar, yeni yasa çalışmasının da yapılmasını istedi. Ankara Barosu'nun daha önce düzenlediği hukuk kurultaylarına katılım oranının da sorulduğu ankette avukatların yüzde 65'i kurultaylara katılmadığını ifade etti. Katılmama gerekçeleri arasında yüzde 42 ile kurultayın soyut konuları içermesi gerekçe gösterilirken, diğer başlığı altında kurultayın amacına hizmet etmediği, siyasi kaygıları içeren konuların dışına çıkılmadığı, mesleğe katkı sağlamadığı ve kurultayın 'gövde gösterisi' olduğu görüşleri dikkat çekiyor.

Hukuk kurultayının daha çok yeni avukatlık vizyonu ve avukatlık yasası üzerine olması gerektiğine işaret eden avukatlar, mesleği icra edenlerin toplumdaki saygınlığının orta seviyede olduğu görüşünde birleştiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber