Kamu-Sen'den Bakan Yazıcı'ya çağrı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2010 11:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türkiye Kamu-Sen, Devlet Bakanı Hayatı Yazıcı'nın Ramazan Bayramı öncesinde Uzlaştırma Kurulu kararlarını görüşmek üzere, toplu görüşmenin taraflarını bir an önce toplantıya çağırmasını istedi.

Konfederasyondan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Kamu-Sen'in toplu görüşmelerde Hükümetin teklifini kabul etmeyerek bunu Uzlaştırma Kuruluna taşıdığı hatırlatıldı.

Uzlaştırma Kurulunun, kamu görevlilerinin haklarının ilerletilmesi için öngörülen yasal bir araç olduğu, konfederasyonun görüşlerini bu kurula aktardığı belirtilen açıklamada, kurulun oy birliği ile verdiği kararda, Hükümetin toplu görüşme masasındaki teklifine ek olarak, tüm kamu görevlilerinin maaşlarına, emeklilik haklarına, emekli, dul ve yetimlere yansıyacak şekilde taban aylığına toplamda 38 TL'lik ek zam yapılmasını önerdiği kaydedildi.

Türkiye Kamu-Sen'in bu kararı memnuniyetle karşıladığı vurgulanan açıklamada, şunlar ifade edildi:

''İçinde bulunduğumuz süreçleri bazıları gibi siyasi kaygılarımıza alet etmiyor, memurumuzun haklarının geliştirilmesi için bir fırsat olarak değerlendiriyoruz. Türkiye Kamu-Sen bazı konfederasyonlar gibi siyasi yandaşlarından aldıkları talimatları uygulamaz, tabanından, memurlardan ve üyelerinden aldığı talimatları uygular. Ancak eğer Sayın Başbakan, Kamu İşveren Kuruluna Uzlaştırma Kurulunun taban aylık artışı ile ilgili verdiği kararın kabul edilmesi yönünde bir talimat verirse, üyelerimizin hak ve çıkarlarını geliştirmek adına bu talimata uyabileceğimizi belirtiyoruz.

Bu nedenle Devlet Bakanı Sayın Hayatı Yazıcı'nın Ramazan Bayramı öncesinde Uzlaştırma Kurulunun kararlarını görüşmek üzere, toplu görüşmenin taraflarını bir an önce toplantıya çağırmasını ve milyonlarca memur, emekli, dul ve yetime bir bayram müjdesi vermesini bekliyoruz. Kamu İşveren Kurulunu ve Hükümeti, Uzlaştırma Kurulu kararlarını görüşmek üzere derhal Türkiye Kamu-Sen'le pazarlık masasına oturmaya davet ediyoruz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber