YURTKUR alacaklarının peşine düştü!

Haber Giriş : 09 Mart 2005 16:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (Yurtkur) Genel Müdürü Hasan Albayrak, kurumlarına borçları olanları tespit ederek bunun tahsili yönünde çalışmalara başladıklarını ve büyük bir kaynak yaratıldığını söyledi.

Bir dizi inceleme ve yurt müdürleriyle değerlendirme toplantısı yapmak için Konya'ya gelen Yurtkur Genel Müdürü Hasan Albayrak, Konya Bölge Müdürlüğü'nde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Göreve geldiklerinden bu yana, hummalı bir çalışma içine girdiklerini kaydeden Genel Müdür Albayrak, özellikle kurumlarına borçları olanları tespiti aşamasında önemli çalışmalar yapıldığının altını çizdi. Kurumlarının 2003 yılının başına kadar Yurtkur'a olan borçların sadece 27 milyon YTL'sini toplayabildiğini dile getiren Albayrak, "Göreve geldikten sonra 2003 yılında 23 milyon YTL, 2004 yılında 90 milyon YTL civarında eski borç topladık.

Bu sene ise hedef 110 milyon YTL. Ancak öyle gözüküyor ki, 140 milyon YTL'yi bulacağız. Bu borçları tespit edip, düzenli bir şekilde toplayarak kendimize büyük bir kaynak yarattık" dedi.

Yurtkur Genel Müdürü Hasan Albayrak, 4.5 senelik bir plan yaptıklarını ve bu plan çerçevesinde hem yeni yurtlar inşa ettiklerini, hem de mevcut yurtları düzenlediklerini kaydederek, en büyük hedeflerinin ranza sistemini kaldırarak, bunun yerine karyola sistemini getirmek olduğunu dile getirdi.

Öğrencilerin rahat etmesi için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerinin altını çizen Albayrak, "Son 2 sene içinde açtığımız yurtlarla, toplam 11 bin 800 yeni kapasite sağladık. Rakamı arttırmakla kalmayıp, bu yurtların hepsinde öğrencilerin rahatını düşündük ve yeni yaptığımız yurtların hepsine karyola sistemini getirdik. Burada yatak kapasitesini aşağı düşürerek, daha sağlıklı ve daha yaşanabilir yerler oluşturmak istiyoruz. Bundan sonraki hedefimiz ise bütün odaları 3 kişilik suit haline getirmek. Bu tarihten sonra yapacağımız yurtları da ona göre düzenliyoruz" şeklinde konuştu.

İki yıldır müracaat eden ve evrakları tam olan tüm öğrencilere harç yada öğrenim kredisi verildiğine dikkat çeken Genel Müdür Hasan Aybayrak; hedeflerinin, öğrencilerin sadece burs alarak ayakta kalabilmesi olduğunu vurguladı. Albayrak, sözlerinin sonunda bütün mesailerini öğrencilerin rahatlığı için harcadıklarını savunarak, "Gençliğe, sosyal devlet anlayışını yansıtan kurum, yüksek öğrenim kurumudur" diye konuştu.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber