Erdoğan: Bize gelene kadar mülakatlarda kamera falan yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2010 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan, ?Yargı kimsenin arka bahçesi olmayacaktır? diyen Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'e önceki gece katıldığı bir televizyon programından yanıt verdi. Erdoğan, ?Yargıtay Başkanı'nın konuşmasını bir tehdit gibi mi algıladınız?? sorusu üzerine şunları söyledi:

Beyefendiler kamerayla mı

Tabii. Geleceğe yönelik böyle bir şey söylüyor. Şimdi zaman aşımından kurtulanlar var. Niye zaman aşımından kurtuluyorlar? Kim zaman aşımından kurtulmaya vesile oluyor? Niye zamanında bunları incelemiyorsunuz, niye süratle bunları bitirmiyorsunuz? Niye ağırlaştırıyorsunuz? Ağırlaştırma işini bitir. İş sıkıntıya geldiğinde söyledikleri şey şu, ?Kadro yetersiz.' Peki kadro alalım. Bize gelene kadar mülakatlarda kamera falan yok. Bize gelince, ?Mülakatlar kamerayla yapılacak' demeye başladılar. Kim dedi? Yargı. Kimde suç? Beyefendilerde. Şimdi ben sorarım Danıştay'daki beyefendilere. ?Acaba siz Danıştay'a kamerayla mı girdiniz? Mülakatınız kamerayla mı yapıldı?' Bunun cevabını bir defa bize verin. Siz mesleğe böyle girmediğinize göre şimdi kamera nereden çıktı? Çıkarın cüppeleri, çıkın meydana, parti mi kuracaksanız, ne yapacaksanız yapın, hangi partiye katılacaksanız katılın. Sizden öncekiler zaten bunu yaptı. Beni mahkûm edenlerin içinden de iki tanesi CHP'den milletvekili adayı oldular, parti meclisinde bulundular. Bu işe emekli olduktan sonra soyundular.

Herkes yerini bilsin

Hakikaten bu işi çok seviyorsanız, emekliliği de beklemeyin, hemen girin bu işin içine. Ne yapacaksanız görelim. Meydanlarda bu işin sizinle açık açık mücadelesini verelim. Ama bulunduğunuz koltukta, bir jüristokrasi, bir yargıçlar devleti oluşturmanın gayreti içine girmeyin, herkes yerini bilsin.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber