Atatürk Havalimanı'nda 37 günde 34 bin oy kullanıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2010 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atatürk Havalimanı'nda 12 Eylül referandum oylamasına 4 gün kala en az 34 bin kişinin oy kullandığı belirtildi.

Yolcular dış hatlar geliş ve gidiş katları gümrüksüz bölgede kurulu 15 sandıkta tercihlerini yapabiliyor. Yaklaşık 300 seçim görevlisi 3 Ağustos tarihinde başladıkları günlük üç vardiya halinde başladıkları seçim çalışmalarını 12 Eylül saat 17.00'ye kadar devam ettirecek.

Gümrük kapılarında oy verme işleminin başlamasından bu yana yurtdışı seçmen kaydı olan vatandaşların kullandığı oylar dış hatlar terminalinde güvenli bir depoda polis kontrolünde biriktiriliyor. Seçim görevlilerinden alınan bilgiye göre; 15 sandıktaki oylar her vardiya polis nezaretinde sayılıp torbalara konarak mühürleniyor.

Referandum günü yurt genelinde oy verme işleminin biteceği saat 17.00'ye kadar havalimanında oy verme işleminin devam edeceğini anlatan görevliler, depoda biriktirilen oyların vakit kaybetmeden sayılıp tasnif edileceğini ifade etti.

Oyların; seçim kurulunca atanmış bir hakim bir başkatip, seçim kurulunca atanmış SSK'dan atanmış görevliler, havalimanındaki 15 sandığın başkanı ile iki partinin gözlemcisi eşliğinde sayılacağı kaydedildi.

Havalimanındaki her sandıkta her vardiya sonunda ortalama 20 oy biriktiği 3 vardiya halinde çalışıldığı için bunun günlük 900 oya karşılık geldiği hesaplandı.

Bu kapsamda, 3 Ağustos'ta başlayan oy verme işleminden 37 gün sonra Atatürk Havalimanı'nda vatandaşların en az 34 bin oy kullandığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber