Erdoğan'dan Gerçeker'e cevap

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2010 17:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ?(Hiç kimsenin arka bahçesi olmadık) diyorsan kusura bakma, bulunduğu yerin bedelini ödemiş çok insan var. Bunun bedelini ben de ödedim, bana bunu anlatamazsın sayın başkan? dedi.

Erdoğan, Ümraniye Alemdağ Caddesi'nde parti otobüsünden yaptığı konuşmada, alanda bekleyen vatandaşların bayramını kutladı.

?Yola çıkarken dedik ya 'biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geliyoruz. Biz sizin hizmetinizdeyiz, sizin hizmetkarınızız'. Bunu ilk günden itibaren böyle bildik, böyle inandık, bu yola da böyle devam ediyoruz? diyen Erdoğan, son 3 günün çok önemli olduğunu, Türkiye'nin tarihi bir dönüm noktasında bulunduğunu ifade etti.

Demokrasi ve özgürlükler için bir adım attıklarını belirten Erdoğan, konuşmasını ?Şunu biliyoruz ki demokrasinin en ileri noktada olmadığı bir ülkede, ekonomi geridedir. Demokrasi ile ekonomi at başıdır; şu 7,5 senede bunu gördük. Demokratik hakları ne kadar ilerlettiysek, ekonomimiz o kadar ilerledi. Küresel krize rağmen hamdolsun Türkiye bundan en az etkilenen ülke oldu. 2010'un ilk çeyreğinde Türkiye'nin büyüme hızı 11,7. Dünyada , Avrupa'da birinciyiz. Nasıl oldu bu? Demokratik haklardaki gelişmelerle oldu? diye konuştu.

?EVET? VE ?HAYIR? CEPHESİNDE BULUNANLAR

Kadın haklarıyla ilgili en önemli adımların Ak Parti iktidarı döneminde atıldığını, çocukların istismar edilmesinin önüne geçtiklerini ve anayasal güvence altına aldıklarını dile getiren Erdoğan, Anayasa değişikliği paketiyle getirilecek olan yeniliklere değindi.

?Hayır? cephesinde yer alan partileri ve bazı sivil toplum kurumlarına değinen Erdoğan, ?(Evet) cephesinde kimler var, millet var millet. Niye millet? Çünkü 'hayır' cephesi darbe anayasasını destekliyor. 'Evet' cephesi, milletin anayasasını destekliyor. Biz 'hayır' diyene de saygı duyarız, (evet) diyene de saygı duyulmasını isteriz. Ancak (hayır) cephesini oluşturanların dürüst davranmasını istiyoruz, yalan yanlış konuşmaları bizleri üzüyor. Dürüst davransalar, başımız, gözümüz üstüne. Hiç alakasız şeyleri konuşuyorlar. Gelin şu 26 maddelik Anayasayı konuşun.

Bakıyorsunuz beyefendinin arkasında 'yalana, talana rüşvete hayır' diyor. Ne alakası var? Anayasa maddesinin içinde bu mu var? Bize IMF'ye olan borç, 23,5 milyar dolar olarak devredildi mi? Kim ödedi bunu? Biz ödüyoruz, 6,6 milyar dolar kaldı. Devletin borçlanma faizi yüzde 63'tü, şimdi devlet yüzde 8 ile borçlanıyor.?

?BANA BUNU ANLATAMAZSIN SAYIN BAŞKAN?

Türkiye'de ne kadar hakim ve savcı varsa, hepsinin katılımcı demokrasinin gereği olarak bu oylamaya katılacağını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

?(Hiç kimsenin arka bahçesi olmadık) diyorsan kusura bakma, bulunduğu yerin bedelini ödemiş çok insan var, bunun bedelini ben de ödedim. Bana bunu anlatamazsın Sayın Başkan, bunun bedelini ödedim. Nasıl ödediğimi çok merak edersen özel otururuz sana anlatırım. Belgeleriyle bilgileriyle anlatırım. Bu çarkın içinde nelerin döndüğünü de ayrıca konuşuruz. Kurumlarımızın kirliliğini yok etmeye çalışmayın. Şu anda Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun üyesi olup 10-12 yıla mahkum olmuş olan ve yargıdan ayrılmış olanlar da var. Niye? Bu tür kirliliklerden dolayı. Bu ülke bunları yaşadı. Artık bu bitsin istiyoruz. Bundan sonra bu ülkede adalet mülkün esasıysa, bu gerçekleşsin istiyoruz, derdimiz bu.?

Gazetelerin arka sayfalarına anayasa değişikliğiyle ilgili tam sayfa ilan verdiklerini hatırlatan Erdoğan, ?Bunları iyi okuyun. Oralardaki bilgileri bilmeyenlere duyurun. 13 Eylül bir başka Türkiye'nin adımları atılıyor. Tatile gitmiş olan akrabalarınızı mutlaka arayın, oralarda kalmasınlar. Bu görev önemli bir görev, tatille mukayese edilmez. Bu hareketin rotasını siz çizdiniz, neticesini de hep beraber alacağız? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber