Önleyici Hizmet Bürosu ekipleri suçlulara göz açtırmıyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 11 Eylül 2010 12:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Önleyici Hizmet Bürosu ekipleri suçlulara göz açtırmıyor. 2009 içerisinde işlem yapılan olayların başında 'tinerci' olarak adlandırılan madde bağımlısı çocuklar geldi

İstanbul'da sokak olaylarına hızlı müdahale etmek için 2009'da kurulan Önleyici Hizmetler Büro Amirliği ekiplerinin bir yıllık faaliyetleri çarpıcı sonuçları gözler önüne serdi. Ekiplerin İstanbul genelinde 396 bin olaya müdahale ederken 450 bine yakın kişiyi gözaltına aldığı ortaya çıktı. İzmir'den geçtiğimiz yıl İstanbul'a atanan emniyet müdürü Hüseyin Çapkın ve ekibinin İstanbul sokaklarında olaylara hızlı müdahale etmek amacıyla kurduğu ekiplerin çalışmaları sonuç vermeye başladı.

ŞİKAYETLER DEĞERLENDİRİLDİ

Cinayet, gasp, kapkaç, yaralama, hırsızlık, ruhsatsız silah gibi olaylara müdahale eden ekiplerin en çok işlem yaptığı olayların başında madde bağımlısı çocuklar geliyor. Tinerci olarak adlandırılan çocuklara yönelik şikayetleri değerlendiren ekipler 1 yılda 87 bin 764 çocuğa işlem yaptı. Ekiplerin faaliyetlerinde ikinci sırayı ise uyuşturucu ile mücadele alıyor. Asayiş uygulamalarında ve takiple alınan 73 bin 738 kişiye uyuşturucu kullanıcılığından ya da satıcılığından işlem yapıldı. Çeşitli mahkemelerce haklarında tutuklama ve yakalama kararı bulunan 54 bin 111 kişi de yakalandı. Önleyici hizmet bürosu ekipleri 596 gasp olayına müdahale ederken bu olaylarla ilgili bin 82 kişi yakalandı. 145 silahla yaralama olayında ise 215 kişinin yakalandığı kaydedildi. Ekiplerin trafik suçlarıyla ilgili olarak da 22 bin kişiyi yakaladığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber