Mehmet Şandır: Yüzde 42 MHP'nin başarısıdır/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Eylül 2010 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, referandumda yüzde 42 oranında hayır oyu çıkmasını 'MHP'nin başarısı' olarak yorumladı.

MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, partisinin Mersin İl Başkanlığı'nda referandum sonuçlarını değerlendirdi. Şandır, referandumda yüzde 42 oranında hayır oyu çıkmasını 'MHP'nin başarısı' olarak değerlendirdi. Hükümetin, yüzde 42'lik kesimin hassasiyetlerini dikkate alması gerektiğini belirten Şandır, "MHP'nin hayır gerekçelerini, toplumun yüzde 42'si kabul etmiştir. Bu yüzde 42'lik oy tek anlamlıdır. AKP, yüzde 42'lik kesimi, özellikle Akdeniz bölgesindeki hayır oylarını dikkate almalıdır.


Bu kesimlerin milli birlik ve bütünlük konusundaki endişe ve korkularını dikkate almalıdır" dedi. Referandumdaki yüzde 58'lik evet oylarının tek anlamlı olmadığını, 'gökkuşağı koalisyonu' olduğunu iddia eden Şandır, "Toplumun çeşitli kesimleri kendi gerekçeleriyle evet demiştir. Bu gökkuşağı koalisyonunun oluşmasında hükümetin tehdidi, şantajı, vaatleri, propagandası etkili olmuştur. Bu çoğunluk, devlet imkÔnlarının kullanılması ile, cemaatlerin, medyanın baskısıyla oluşmuştur. Yoksullaşan vatandaşın, hükümetin tehditlerine boyun eğmesiyle oluşmuştur. Bize göre yüzde 58 çoğunluk, Başbakanın 'Kriz çıkar' tehditleriyle, toplumun bir kesiminin hükümetin rüşvetlerinin peşinden gitmesiyle oluşmuştur. Yoksullaştıran vatandaş tehdidi göğüsleyememiştir" diye konuştu.

MHP'nin tabanının kaydığı, hayır oylarının CHP'nin başarısı olduğu şeklindeki yorumların öne çıktığının hatırlatılması üzerine Şandır şunları söyledi:

"Hayır oylarının yüzde 42 oranında çıkmasının nedeni MHP'nin başarılı kampanyası ve halkın MHP'nin hayır gerekçelerine inanmasıdır. CHP'nin hayır gerekçesi yoktu. Sokağa çıkıp sorsanız kimse CHP'nin hayır gerekçelerini hatırlamaz. Ama MHP'nin söylediği nettir. Taban kayması dedikodudur, doğru değildir. Partinin kararı dışında hareket edenler olduğu doğrudur ama bunlar bir elin parmaklarını geçmez. Eğer AKP'nin böyle bir umudu varsa buyursunlar erken seçime gidelim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber