MEB ve Algida okullu olan minikler için işbirliğine gitti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2010 15:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı, dondurma üreticisi Algida Max'ın desteğiyle başlattığı 'Okulda Hareket Var: Ders Başlıyor' projesi kapsamında okula yeni başlayan çocukların zihinsel, duygusal ve sosyal yönden okul ortamına hazır olmalarını sağlamayı amaçlıyor.

Okul hayatının başlangıcı çocuğun yaşamının dönüm noktalarından olup, yeni ve karmaşık bir sosyal çevreye girip birey olarak toplumda yer alma ve dış dünyaya açılma anlamına geliyor. Günümüzde çocukların büyük bir bölümünün okul öncesi dönemde neredeyse toplumda soyutlanmış bir yaşam sürdürmesi nedeni ile okula başladıklarında 'yeni yaşama' uyum sağlamakta büyük zorluklar çekiyorlar. Bu nedenle başlangıçta yaşanan uyum sorunu, çocukların tüm eğitim hayatlarını hatta yaşamlarını olumsuz yönde etkileyebiliyor. Bu gerçekten yola çıkarak 'Okulda Hareket Var: Ders Başlıyor!' projesini başlatan Milli Eğitim Bakanlığı ve Algida Max, ilköğretim birinci sınıfa yeni başlayan çocukların zihinsel, duygusal ve sosyal yönden okul ortamına hazır olmalarını sağlamayı amaçlıyor.

Proje bilgisi, eğitimi ve uygulama yönlendirmesi ilk olarak proje için görevlendirilen eğitmenler tarafından ilköğretim birinci sınıf öğretmenlerine anlatılıyor. 2 saat süre ile bu eğitimi alan sınıf öğretmenleri, ilköğretim birinci sınıfa yeni başlayan çocukları, okula uyum sağlamaları aşamasında şu adımlardan geçiriyor: Okul personeli ile tanışma, okul ortamını ve öğrenim birimlerini tanıma, öğretmen ve sınıf arkadaşları ile tanışma, okul ve sınıf kuralları, öğretmenle birlikte oyunlar oynanması, resim yapma, sıra olma, halka olma, toplanma, dağılma alıştırmaları, günlük olayların, anıların konuşulması ve temel materyal kullanımlarının öğrenilmesi.

PROJE KAPSAMINDA 100 BİN ÇOCUĞA ULAŞILMASI HEDEFLENİYOR

Proje kapsamında; İstanbul 15, İzmir 12, Bursa'da ise 7 eğitimcinin eğitim verdiği, toplamda 3 bin öğretmen aracılığıyla 1000 okulda 100 bin çocuğa ulaşılması hedefleniyor. Bu kapsamda 2010 eğitim - öğretim yılında 450'si İstanbul'da, 350'si İzmir'de ve 200'ü Bursa'da olmak üzere toplamda 1000 okula gidilecek.

Okulda Hareket Var, projesi ile, öğrencilere hareket kazandırılıp gelişme çağındaki çocukların bedensel, ruhsal ve düşünsel olarak ömür boyu daha sağlıklı, mutlu ve başarılı olmalarına katkı sağlanıp, çağın en büyük tehditlerinden 'obezite' ve 'hareketsizlik hastalığı' riskinin azaltılması hedefleniyor.

Mayıs 2009'da başlayan proje kapsamında pilot bölge olarak belirlenen İstanbul ve Bursa'da toplam 38 okulda 36 bin çocuğa ulaşıldı. 2010 hedefleri doğrultusunda ise İzmir'deki 69 okul iki kez ziyaret edilerek 55 bin çocuğun eğitimlerden faydalanması sağlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber