Kılıç'tan 'çoçuklarının uygunsuz staj yapması' haberine yalanlama

Haber Giriş : 10 Mart 2005 11:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç, çocuklarının avukatlık stajlarının usulsüz yapıldığı yönündeki iddiayı kesin bir dile yalanladı. Kılıç, "Bütün bunlar iftira. Şahsımı yıpratmak için yapılıyor. Kızım, oğlum ve ben ayrı ayrı dava açacağız'

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç'ın çocuklarının avukatlık stajlarının usulsüz olduğu iddiası Ankara'daki yargı camiasını karıştırdı.

Haşim Kılıç, iki çocuğunun avukatlık stajında usulsüzlük yapıldığı iddiasını yalanlarken, Ankara Barosu Başkanı Vedat Ahsen Coşar, Haşim Kılıç'ın oğlu Ahmet Şirvan Kılıç'ın, ?yurt dışına çıktığı dönemde eksik kalan 20 günlük stajının, staj yapmadığı halde staj tespit çizelgesinde yapmış gibi gösterildiğinin saptandığını', kızıyla ilgili incelemenin ise sürdüğünü açıkladı.

Adalet Bakanlığı, avukatlık ruhsatı almak için başvuran Kılıç'ın kızı Ayşe Tuba Kılıç'ın belgelerini staj sürelerinde ?ne işle uğraştığı anlaşılamadı' gerekçesiyle, Baro'ya geri gönderdi. Bunun üzerine Ayşe Tuba Kılıç'tan bu sürelerde herhangi bir yerde çalışıp çalışmadığına ilişkin belge istenildi. Belgeyi sağlayamayan Ayşe Tuba Kılıç, staj bitim belgesini aldı, ancak avukatlık ruhsatı almaktan vazgeçti. Baro, Kılıç'ın Emekli Sandığı, Bağ- Kur ve SSK kayıtlarını araştırmaya başlayınca, Kılıç, ruhsat almıyacağını bildirdi.

Kılıç'ın oğlu Ahmet Şirvan Kılıç'ın da belgelerini inceleyen Ankara Barosu Staj Kurulu, Kılıç'ın staj yapmamasına rağmen staj yapmış gibi gösterildiğini ortaya çıkardı. Kurul, bunun üzerine, Staj Takip Çizelgelerini imzalayan hakimler için suç duyurusunda bulundu. Ankara Baro Başkanı Vedat Ahsen Coşar, Ahmet Kılıç'ın yurt dışına çıktığı dönemde eksik kalan 20 günlük stajının, staj yapmadığı halde staj tespit çizelegesinde yapmış gibi gösterildiğinin saptandığını kaydetti. Coşar ?Kızını bilmem ama oğlunun stajında usulsüzluk tespit edildi' dedi.

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç ise Hürriyet'e, ?Kızımın ve oğlumun avukatlık stajında en ufak bir usulsüzlük, yanlışlık ve yasadışı bir durum söz konusu değil. Bütün bunlar iftira. Şahsımı yıpratmak için bu yapılıyor. Kızım, oğlum ve ben ayrı ayrı dava açacağız' dedi.(Hürriyet)

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber