15 Eylül 2010'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2010 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da, 16 Eylül Perşembe günü başlayacak 'Türk Dili Konuşan Ülkeler Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılacak Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İran Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi, Kırgızistan Geçici Dönem Cumhurbaşkanı Roza Otunbayeva ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev Türkiye'ye gelecek. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, konuk devlet başkanları ile ikili görüşmeler gerçekleştirecek. (13.00/14.00/14.30/15.45)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çırağan Sarayı'nda Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşecek. Erdoğan, Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi kuruluş anlaşmasının imza törenine katılacak. Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile İstanbul'daki çalışma ofisinde bir araya gelecek. Erdoğan, konuk cumhurbaşkanları onuruna akşam yemeği verecek. (17.30/18.00/21.35/20.00)

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'i Tarabya Köşkü'nde kabul edecek. (11.00)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüşecek. Türkiye ile Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi kurulmasına ilişkin anlaşmanın imzalanmasının ardından Başbakan Erdoğan, konuk cumhurbaşkanları onuruna akşam yemeği verecek.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) 2010 Türkiye İnceleme Raporu'nun açıklanması vesilesiyle, OECD Genel Sekreteri Angel Gurria ile birlikte, Başbakanlık Merkez Bina'da basın toplantısı düzenleyecek. (12.00)

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak Başkanlığı'nda bir araya gelecek olan Dünya Üniversiteler Kış Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu (HDK), Ankara'da oyunların açılış ve kapanış törenlerini düzenlemeye talip firmaların sunumlarını değerlendirecek. (11.00)

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Kayseri Valiliği ile AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret edecek. (16.00)

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Fatih Üniversitesi Ankara Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Bilimleri Yüksekokulu'nun açılışını yapacak. (11.00)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Grup Başkanvekili Haluk Koç, Ankara'dan Brüksel'e hareket edecek. Brüksel'de CHP AB Temsilciliği'nde basın mensupları ile bir araya gelecek olan Kılıçdaroğlu;, elçilik, TOBB ve TÜSİAD temsilciliklerini de ziyaret edecek. (10.00-18.00)

Anayasa değişiklik paketinin oylandığı 12 Eylül'de referanduma 'evet' desteği veren Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ve Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, genel merkez binalarında ayrı ayrı değerlendirme toplantısı yapacak. Referandumda 'hayır' diyen DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk da sonuçları Balgat'taki parti merkezinde değerlendirecek. (11.30-12.00-13.00)

Bursa'nın İnegöl ilçesinde geçtiğimiz ay çıkan olayların ardından yaklaşık 50 kişi daha gözaltına alındı. Zanlılar Bursa Adliyesi'ne getiriliyor.

İstanbul Üniversitesi 2010-2011 akademik yılı törenle başlayacak. İlk ders, Nobel Fizik Ödülü sahibi Prof. Dr. Klaus Von Klitzing tarafından verilecek. (10.00)

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesinde, haklarında 'ihmal suretiyle görevi kötüye kullanmak' suçundan dava açılan, aralarında dönemin Trabzon İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Öz'ün de bulunduğu 8 askerin yargılanmasına 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. Duruşmada, Albay Ali Öz'ün avukatı Ali Sürmen'in, daha önceki duruşmadaki 'reddi hakim' talebinin sonucun açıklanması ve sanık avukatların son savunmaları yapmaları bekleniyor. (14.00)

Ankara'da, referandum sonuçlarının değerlendirileceği panel, SDE Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek. (14.00)

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin organizasyonuyla düzenlenecek olan 5. Ulusal Bitki Besleme ve Gübre Kongresi, 15-17 Eylül 2010 tarihleri arasında İzmir'de gerçekleştirilecek.

2010 Dünya Halter Şampiyonası'nın tanıtım toplantısı Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ve Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş'un katılımlarıyla İstanbul'da gerçekleştirilecek. (10.30)

Galatasaray Spor Kulübü, Eylül Ayı Olağan Divan Toplantısı, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda gerçekleştirilecek. (13.30)

UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda Beşiktaş'a konuk olacak olan Bulgaristan temsilcisi CSKA Sofya İstanbul'a gelecek. (12.30)

CSKA Sofya'nın Makedon teknik direktörü Göre Yovanovski, Beşiktaş maçı öncesinde BJK İnönü Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek. Konuk ekip, Beşiktaş maçının son çalışmasını da maçın oynanacağı BJK İnönü Stadı'nda yapacak. (20.30-21.00)

UEFA Avrupa Ligi'nde Bulgaristan temsilcisi CSKA Sofya'yı konuk edecek olan Beşiktaş Teknik Direktörü Bernhard Schuster, basın toplantısı düzenleyecek. Siyah-beyazlı ekip maçın son çalışmasını BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde yapacak. (19.00-19.30)

Bursaspor'da Valencia mağlubiyetinin üzüntüsü yaşanıyor. Yeşil-beyazlı ekip, hafta sonu yapacağı maçın hazırlıklarına başlayacak.

Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Atatürk Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek. (11.00 )

Ege Üniversitesi Bisiklet Topluluğu (EBİT) ile EÜ Eczacılık Fakültesi Bisiklet Topluluğu tarafından 2009 yılında başlatılan 'Temiz, Sağlıklı ve Kaliteli Yaşam İçin Bisikletle Türkiye Turu'nun İzmir-Antalya etabı başlayacak. (09.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber