CHP'li Akaydın 'hakaretten' tazminata mahkum edildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2010 14:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin eski ve yeni başkanları arasında devam eden hakaret davası sona erdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Mustafa Akaydın, AK Partili eski B0aşkan Menderes Türel'e 5 bin TL tazminat ödemeye mahkum edildi.

Kararın 'yalan ve iftira üzerine siyaset yapanlara ders olmasını' dileyen Menderes Türel, kazandığı tazminatı Pakistan'da selden zarar gören ihtiyaç sahiplerine bağışlayacağını söyledi.

CHP'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak, 29 Mart 2009 yerel seçimlerine giren Mustafa Akaydın'ın kampanya sürecinde ulusal yayın yapan bir gazeteye Menderes Türel'le ilgili verdiği 'önce rakı içerdi, şimdi ayran içiyor' yazılı ilan başına dert oldu. Menderes Türel, seçimlerin ardından Mustafa Akaydın hakkında, 'şahsına yönelik suçlamalar ve hakarette bulunduğu' gerekçesiyle dava açtı. 50 bin liralık tazminat talep eden Menderes Türel'in açtığı dava, Antalya 8. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde sonuçlandı.

Duruşmada, davalı Mustafa Akaydın'ı avukatı Figen Uras, Menderes Türel'i ise vekili avukat Caner Şahinkara temsil etti. Antalya 8. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Necla Kasap, davayla ilgili tüm delillerin toplandığını belirtti.

Tarafların yeni bir beyanlarının olmadığını ifade eden Hakim Necla Kasap, suçlu bulduğu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı, Menderes Türel'e 5 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkum ederek; davayı, kararın taraflara tebliğinden itibaren 15 gün içinde Yargıtay'a itiraz yolu açık olmak üzere karar bağladı.

Duruşma sonrasında kararı değerlendiren Menderes Türel'in avukatı Caner Şahinkara, "Müvekkilim sembolik bir tazminat davası açmıştı. Çünkü burada yapılan hakaretlerin boyutu insanların siyasi hayatlarıyla ilgili değil, özel hayatlarını içeriyordu. Siyasete zarar vermemek için, siyaset adına konuşan insanların bu konularda daha dikkatli olmaları gerekiyor." dedi.

"5 BİN LİRAYI PAKİSTAN'A GÖNDERECEĞİM"

Menderes Türel ise yaptığı açıklamada, mahkemenin verdiği karar ile 'yalancıların ve iftiracıların maskesinin düştüğünü' söyledi. Türel, "Ben seçimlerden önce bana karşı yalan ve iftira kampanyaları yürütenlerle ilgili bağımsız yargı önünde hesaplaşacağımı söylemiştim. Bağımsız yüce yargı Mustafa Akaydın'ın şahsımla ilgili söylediklerinin yalan ve iftira olduğunu tescil etti. Bundan sonra ümit ederim ki siyasette yalanı ve iftirayı çare görenlere bu karar ders olur." diye konuştu.

Menderes Türel, Mustafa Akaydın'dan kazandığı 5 bin lirayı Pakistan'da sel felaketinden zarar gören ihtiyaç sahiplerine göndererek 'hayır işlemeye çalışacağını' kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber