GSGM, yeni bir istihdam kapısı açıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2010 10:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM), yeni bir istihdam kapısı açmaya hazırlanıyor.

Milli takımlarda, federasyonlarda ve kulüplerde görevlendirilecek kondisyoner, masör ve analizciler için formasyon kursları açılacak. Bu kurslarda en az 100 saat eğitim alan ve başarılı olan kursiyerler söz konusu birimlerde görev alabilecek.

Tüm branşlarda antrenörlerin yanı sıra kondisyoner, masör ve analizci gerekliliğini tespit eden GSGM, üniversitelerle işbirliği yaparak, kurslar açmayı planlıyor. Bu kurslara tercihen Beden Eğitim Spor Yüksek Okulu (BESYO) mezunları alınacak. Bu belgelere sahip olanlar kursta başarılı olduktan sonra federasyonlarda, kulüplerde ve milli takımlarda görev alabilecekler.

Bu projeyle kondisyonerlerin ve masörlerin, sporcunun bedenen en güçlü şekilde antrenmana hazırlanmasını sağlaması hedefleniyor. Ayrıca antrenörler, sporcular da geliştirilmesi gereken eksik yönlerini tespit ederek, kondisyonerlerden bu yönde talepte bulunabilecek. Kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlerin öncelikle kulüplerde görevlendirilmesi amaçlanırken, böylece büyük bir istihdam ortamı sağlanacak.

Projenin bu yıl içinde uygulamaya konulması planlanıyor. Kurslarda, kuvvet çalışması, antrenör planlaması, tıbbi bilgiler, beslenme ve diğer konularda eğitim verilecek. Bu eğitimin en az 100 saat olması düşünülüyor.

Milli takımlarda görev alacak kondisyoner, masör ve analizcilerin ücretlerinin GSGM, diğerlerinin ücretleri ise federasyon ve kulüpler tarafından karşılanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber