Hakkari'de sivil minibüse mayınlı tuzak: 9 ölü/ Video

Haber Giriş : 16 Eylül 2010 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari Valiliği, Geçitli köyü yakınlarında bir minibüsün geçişi sırasında yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu yaşamını yitirenlerin sayısını 9 olarak açıkladı.

Hakkari Vali Vekili Davut Sinanoğlu, son belirlemeye göre ölü sayısını 10 olarak açıkladıklarını ancak bunlardan Nurullah Çiftçi ve Umut Çiftçi olarak ayrı ayrı belirtilen kişilerle ilgili karışıklık yaşandığını söyledi.

Sinanoğlu, iki ismin tek kişiye ait olduğunu ifade ederek, ''Cesetlerin parçalanmış olması ve bir kişinin iki adının bulunması nedeniyle karışıklık yaşandı. Ölen kişinin Nurullah Umut Çiftçi olduğu belirlendi'' dedi.

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada ise 16 Eylül 2010'da saat 09.05 sıralarında Geçitli köyünden Hakkari'ye giden 65 EN 341 plakalı sivil vatandaşa ait minibüse yönelik terör örgütü mensuplarınca yola döşendiği değerlendirilen, kablo düzeneği uzaktan kumandalı ve cinsi tespit edilemeyen patlayıcının infilak etmesi sonucu 9 vatandaşın yaşamını yitirdiği, 4 kişinin yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, bölgede yapılan incelemede patlayıcı düzeneğinin bulunduğu yerde, içinde çeşitli yaşam malzemesi ve elektronik düzenek bulunan 2 adet sırt çantası, 2 adet Rus yapımı antitank mayın ve havan mühimmatının içine patlatma düzeneği ile tuzaklanmış C4 plastik patlayıcı madde bulunduğu, olayla ilgili inceleme ve soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.


ÖLÜ SAYISI 10 OLARAK AÇIKLANMIŞTI

- Hakkari'nin Geçitli köyü yakınlarında bir minibüsün geçişi sırasında yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu yaşamını yitirenlerin sayısı 10'a yükseldi.

Aydın Erol yönetimindeki minibüsün merkeze 28 kilometre uzaklıktaki Geçitli köyü ile Durankaya beldesi arasından geçişi sırasında yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu ölenlerin sürücü Aydın Erol ile Eşref Gür, Enes Erol, Abuzeyd İden, Şirin Kurt, Semiha Dayan, Raife Çiftçi, Cane Dayan, Nurullah Çiftçi ve Umut Çiftçi olduğu belirlendi.

Kazada yaralananların ise Özgür İden, Sudenaz Kurt (3), Berivan Dayan ile 15 aylık Zeynep Kurt olduğu tespit edildi.


PATLAMA BÖLGESİNDE 2 PATLAYICI DÜZENEĞİ

Hakkari Valisi Muammer Türker, patlamanın ardından olay yerine giden vatandaşlar tarafından 3 sırt çantası ile 2 patlayıcı düzeneği bulunduğunu, düzeneğin incelenmek üzere güvenlik güçlerince muhafaza altına alındığını bildirdi.

Vali Türker, kent merkezine 28 kilometre uzaklıktaki Geçitli köyü yakınlarında bir minibüsün geçişi sırasında meydana gelen patlamanın ardından Geçitli köyünde yaşayan çok sayıda vatandaşın olay yerine gittiğini belirtti.

Patlamanın ardından bölgede güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri ile vatandaşlar arasında kısa süreli gerginlik yaşandığını ifade eden Türker, şunları kaydetti:

''Olay yerinde yapılacak inceleme için kalabalığı bölgeden uzaklaştırmak isteyen askerler ile vatandaşlar arasında kısa süreli gerginlik yaşanmış. Yakınlarını kaybeden vatandaşların psikolojisi nedeniyle bu tür olaylar yaşanabilir. Kalabalığın güvenlik güçlerinin müdahalesiyle olay yerinden uzaklaştırılmasının ardından cumhuriyet savcımız da olay yerinde incelemelerine başlamıştır. Böylesine üzücü bir olayın bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum.''

Vali Türker, patlamanın ardından bölgeye ilk giden vatandaşların olay yeri yakınında 3 sırt çantası ile poşette 2 adet patlayıcı düzeneği bulduğunu bildirerek, ''Düzenek jandarma ekipleri tarafından incelenmek üzere muhafaza altına alındı. İncelemeden sonra patlayıcının türü ve menşei belli olacaktır'' dedi.

Bu arada, güvenlik güçleri ile vatandaşlar arasında yaşanan arbedede 2 askerin hafif yaralandığı, yaralı askerlerin helikopterle Hakkari Asker Hastanesine kaldırıldığı öğrenildi.

MAYINLAR RUS YAPIMI ÇIKTI

"Bölgede yapılan incelemede patlatma düzeneğinin bulunduğu yerde içinde çeşitli yaşam malzemesi ve elektronik düzenek bulunan 2 (iki) sırt çantası, (2) (iki) adet Rus yapımı anti tank mayın ve havan mühimmatının içine patlatma düzeneği ile tuzaklanmış c4 plastik patlayıcı madde bulunmuştur.

Olayla ilgili inceleme ve soruşturma devam etmektedir."


ÖLÜ SAYISI 9 OLDU

Hakkari Valisi Muammer Türker, patlamada ölü sayısının 9'a, yaralı sayısının 4'e yükseldiğini bildirdi.

Aydın Erol yönetimindeki minibüsün merkeze 28 kilometre uzaklıktaki Geçitli köyü ile Durankaya beldesi arasından geçişi sırasında yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu meydana gelen patlamada ölenlerin sayısı 9'a yükseldi.

Hakkari Valisi Muammer Türker, 9 kişinin yaşamını yitirdiği patlamada, minibüste bulunan 15 aylık bir bebek ile 3 kişinin yaralandığını belirtti.

Yaralı bebeğin hava ambulansıyla Van'a sevk edildiğini kaydeden Vali Türker, diğer yaralıların tedavisinin Hakkari Devlet Hastanesinde sürdürüldüğünü bildirdi.

VALİ: 8 ÖLÜ VAR

Hakkari'nin Geçitli köyü yakınlarından bir minibüsün geçişi sırasında yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu, ilk belirlemeye göre 8 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Aydın Erol yönetimindeki minibüsün, merkeze 28 kilometre uzaklıktaki Geçitli köyü ile Durankaya beldesi arasından geçişi sırasında önceden yola döşenen patlayıcı infilak etti.

Hakkari Valisi Muammer Türker, patlamada ilk belirlemeye göre 8 kişinin öldüğünü, 3 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve güvenlik güçleri sevk edildi. Yaralılar da Hakkari Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

AA - CİHAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber