MEB: Hatalı atama yapılıyor iddiaları yalan

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Eylül 2010 14:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı, bazı internet sitelerinde yer alan haberler üzerine açıklama yaptı.

MEB'in açıklamasında; "Haberlerin gerçekleri yansıtmadığı gibi öğretmenlerimizin Bakanlığımıza karşı olan güven duygularını zedelediği anlaşılmaktadır. Bu nedenle, söz konusu haberle ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek görülmüştür." dedi.

Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacını karşılamak için 18-27 Ağustos 2010 tarihleri arasında 30.000 kadro için ilçe/ilçe millî eğitim müdürlüklerince onaylanmış başvuruların alınma süreci tamamlanmıştır. Alınan başvurulara dayalı atamaların ise 31 Ağustos 2010 tarihinde yapılması kamuoyuna açıklanmış, ancak 2010 yılı KPSS'de ortaya çıkan şaibeler nedeniyle yürütülen inceleme ve soruşturmaların sonuçlanmasına ve ilgili kurum/kuruluşlarınca alınacak kararların belirlenmesine kadar ertelenmiştir. Bu kapsamda hiçbir atama yapılmamıştır.

Ancak, özürlü öğretmen adayları için ayrılan 1.000 kadroya, ilgili mevzuatına göre ayrı bir takvim sürecinde yürütülen başvurular elektronik ortamda alınmış ve değerlendirilmiş, şartları taşıyan 962 kişinin ataması da 18 Ağustos 2010 tarihinde yapılmıştır. Atanan bu adayların göreve başlama iş ve işlemleri de hâlâ il ve ilçe millî eğitim müdürlükleri nezdinde devam etmektedir.

Sözü edilen internet sitelerinde yer alan haberler doğruyu yansıtmamakta olup adayları yanıltmaktadır. Haberde adı geçen Abdülhalim ACET'in, Antalya ili Finike ilçesi Cumhuriyet Çok Programlı Lisesi Tarih Öğretmenliğine ilk atama yoluyla yapılan ataması yukarıda ifade edilen özürlü öğretmen atamaları kapsamındadır.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

Personel Genel Müdürlüğü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber