Engelli öğrencinin velisi: Kaymakam makamında küfür edip boğazıma sarıldı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Eylül 2010 20:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, doğuştan yürüme engelli 13 yaşındaki kızı Misperi Sema Güzel'nin gidiş gelişlerini kolaylaştırmak için okulda hiçbir düzenleme yapılmadığını savunan babası Mahmut Güzel, Kaymakam Alaaddin Serdar Polat ile tartıştı. Baba Güzel, kendisine makamında küfür edip boğazına sarılmakla suçladığı Kaymakam Polat ve koruması hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Kaymakam Polat da, Güzel hakkında şikayetçi olduklarını söyledi.

Mahmut Güzel, Atatürk İlköğretim Okulu'nda bu yıl 6'ncı sınıfa geçen doğuştan yürüme engelli kızı Misperi Sema Güzel'in gidiş gelişlerini kolaylaştırmak için okulda düzenleme yapılmasını isterken yaz tatili başında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurdu. Güzel, Misperi'nin önceden 1'inci kattaki sınıfta eğitim gördüğünü, ancak 6'ncı sınıfa geçtiği için üst kata çıkmak zorunda kalacağını belirterek, araya asansör veya rampa yapılmasını, ya da sınıfın alt kata taşınmasını istedi. Yazdığı dilekçeye rağmen sürekli oyalandığını, ısrarlı gidip gelmeleri üzerine olumlu yanıt aldığını söyleyen Mahmut Güzel, okulların açıldığı ilk gün hiçbir düzenleme yapılmadığını görünce şok oldu.

Eşi ile birlikte kızı Misperi Sema Güzel'i götürdüğü okulda hiçbir düzenleme yapılmadığını gören Mahmut Güzel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan'ın yanına gitti. Aldoğan ile tartışan Güzel, kızının hakkını aramak için daha sonra Kaymakam Alaaddin Serdar Polat'ın makam odasına gitti. Burada da Kaymakam Polat ile tartışan Güzel, kızının okuduğu okulun bahçesine gelerek basın açıklaması yaptı. Sıkıntıyı anlattığı sırada Kaymakam Polat'ın kendisini ?s....r, çık dışarı? diyerek makamından kovduğunu, korumasıyla birlikte boğazına sarılarak dövmeye çalıştığını iddia etti. Kaymakam Polat ve koruması ile kendisini kovduğunu savunduğu İlçe Milli Eğitim Müdürü Aldoğan hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunan Güzel, ?Kızımla okula gittiğimizde hayretler içinde kaldık. Çünkü hiçbir şey yapılmamıştı. Okul yönetimi bana bu hafta okula gelmememiz gerektiğini söyledi. Kızım engelli olduğundan zaten okula 2 yıl geç başlamıştı. Daha fazla eğitimine ara verilmesine seyirci kalamazdık. Acilen Züleyha Aldoğan ile görüşüp ne olup bittiğini öğrenmek istedim. Beni dışarı çıkarmak isterlerken vurmaya bile kalktılar. Soluğu Kaymakam beyin odasında aldım. Durumu anlatan dilekçe yazıp Kaymakam beyin odasına girdim. Sonrasında da bin pişman oldum. Daha kapıdan girerken Kaymakam bey, ?Ssen ne biçim bir adamsın. Biz bunu yaptırmak zorunda mıyız? Bu bizim görevimiz mi?' gibi sözler sarf etti. Ben de, ?Siz bunu devlet olarak yaptıramıyorsanız ben nasıl yaptırayım?' diye sordum. Sonra beni ?s...r çık dışarı' diyerek kovdu. Kaymakam bey koruması ile birlikte gırtlağıma sarılarak beni dışarı çıkarmaya çalıştı.? Kaymakam Alaaddin Serdar Polat ise, öğrenci velisinin odasında hem de Milli Eğitim'de terbiyesizlik yaptığını savunurken, ?Daha ileri gitmemesi için makamdan çıkmasını istedim. Kabul etmeyip daha fazla ileri geri konuşmaya başlayınca görevli arkadaşlarımıza dışarı çıkarmalarını söyledim. Onlara da karşılık verdi. Hakkında biz de savcılığa, memura mukavemet ve hakaret etmesinden dolayı suç duyurusunda bulunduk. Ayrıca aynı okulda okuyan iki engelli çocuğumuz daha var. Bunlar da neden problem yaşanmıyor. Bunu da düşünmek lazım? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber