Hastanedeki duman, hastaları tahliye ettirdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2010 09:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Bursa'da kanser hastalarının tedavi gördüğü Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi'nin elektrik düzenleyici sistem panosundan yükselen dumanlar, korkuya yol açtı. Hastane yönetiminin zamanında müdahalesi ile yangına dönüşmeden 5 dakika içerisinde kontrol altına alınan duman nedeniyle 3 hasta başka hastanelere sevk edildi. Tedbir amaçlı bahçeye çıkartılan diğer hastalar da, bir süre sonra odalarına alındı.

Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, sabah saat 05.30 saatlerinde zeminin alt katında bulunan elektrik düzenleyicisi pano içerisinde güç kontrol ünitesinin plastik aksamında yoğun bir duman oluştuğunu söyledi. Plastik aksamda kızışmaya bağlı çıkan dumanın hemen fark edildiğini ve camlar açılarak dumanın dışarı tahliye edildiğini belirten Akan, nöbetçi teknisyenin müdahalesi ile durumun hemen kontrol altına alındığını kaydetti.

"3 HASTA BAŞKA HASTANELERE SEVK EDİLDİ"

Dumanın çıktığı panonun hemen devre dışı bırakıldığını vurgulayan Akan, "5 dakika içerisinde duman tamamen kesiliyor. İtfaiye geldiğinde duman tamamen bitmişti. Bölgeye 8 acil yardım ambulansı, 4 adet hasta nakil ambulansı olmak üzere toplam 12 ambulans sevk edildi. Tedbir amaçlı olarak zemin katın üstünde bulunan yoğun bakımdaki 3 hastamız başka hastanelere sevk edildi. Yine tedbir amaçlı üst katlardaki bir kısım hastalarımız bahçeye indirildi. Yarım saat içinde her şey tamamen bitti. Diğer hastanelere gönderilen 3 hastamızda tekrar geri getirildi." dedi.

"HASTANENİN TÜM BÖLÜMLERİ ÇALIŞIYOR"

Hastanede yatarak tedavi gören 130 hasta bulunduğunu ifade eden Akan, şöyle devam etti: "Bu hastalarımızın bir kısmı aşağı indirildi. Kısa süre sonra da içeri alındılar. Hastanede elektrik sistemi hiç kesilmedi. Sadece bir pano devre dışı bırakıldı. Hastanemizin tüm bölümleri çalışıyor. Hiçbir aksaklık söz konusu değil. Herhangi bir yaralanma, ya da olumsuzluk söz konusu değil. Hastanenin işleyişinde bir sorun yok."

"HİÇ MAĞDUR OLMADIK"

Hastanedeki duman paniğini yaşayan vatandaşlar ise yaşadıklarını şöyle anlattı: "Hastanenin bodrumundan dumanlar yükselince hemen hastalarımızı dışarı çıkarttık. Çok heyecanlı bir şeyler yaşamadık. Hemen müdahale edildi. Personel müdahale etti. Hiç mağdur olmadık. Hastalarımızı tedbir amaçlı aşağı indirdik. Kısa süre sonrada tekrar içeri girdik. Şuan her şey normal. Hiçbir sıkıntı yok."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber