ÖSYM'de 9 'şüpheli' adam

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 23 Eylül 2010 07:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Safure CANTÜRK/

YÖK yönetimi tarafından görevden alınan ÖSYM'de 9 üst düzey görevli hakkındaki iddialar Devlet Denetleme Kurulu'nun raporunda da yer aldı

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) skandalıyla başlayan Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) soruşturmasında sular durulmuyor. DDK'ya bilgi vermeden 24 Şubat'ta savcılığa "ÖSYM İşleri Hakkında Suç Duyurusu"nda bulunduğu için görevden alınan denetçinin raporunda önceki gün YÖK tarafından görevden alınan 9 üst düzey görevli hakkındaki şu iddialar dikkat çekti:

ŞOK İFADELER

ÖSYM'de Genel Sekreter olarak görev yapan Mehmet Altunay'ın kızı Ceren Altunay'ın, Meteksan Sistem firmasında çalışmakta olduğu ve söz konusu firmaların ÖSYM ve YÖK'e usulsüz ve kanunlara aykırı olarak personel temin ettiği tespit edildi. Raporda ayrıca Altunay hakkında, irtikap, ihaleye fesat karıştırmak ve haksız menfaat sağladığı gerekçisiyle hakkında yasal işlem yapılması istendi.

Araştırma Geliştirme ve Değerlendirme Müdürü Haydar Altunay'ın, Sınav Hizmetleri Müdürlüğü yaptığı dönemde sınav sorularını hazırlayan kişilere haksız ödemeler yaptığı tespit edildi. Haksız ödemelere ilişkin olarak Altunay hakkında irtikap suçundan işlem yapılması istendi.

Denetçinin raporunda, İdari İşler Müdürü İsmail Tekindor'un, ÖSYM'de yapılan ihaleleri katılımı kasıtlı olarak engelleyerek ihaleye ve edimin ifasına fesat karıştırmak suçundan hakkında gerekli işlemin yapılması talep edildi.

Raporda, Sınav Hizmetleri Müdürü Feza Kart'ın oğlu Burak Kart'ın Bilkent Üniversitesi İşletme Bölümünü usulsüz olarak kazandığı iddia edildi. Ayrıca, Feza Kart'ın eşi Ahmet Kart'a Meteksan Matbaacılık kanalıyla haksız menfaat sağladı tespit edildi.

Test Geliştirme uzmanlarından bazılarının yayınevleri ile anlaşarak kitap yazdığına dikkat çekilen raporda YÖK tarafından önceki gün görevden alınan TAB uzmanları Erkam Dündar'ın da ismi yer alıyor. Denetçi, Erkam Dündar ile birlikte yayınevlerine soru hazırlayan kişilerin izinsiz başka bir görevde çalışmaktan dolayı ilgili kanuna göre haklarında işlem yapılmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber