Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Eylül 2010 09:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin doğu kesimlerinde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Doğu bölgelerde yağışla birlikte 4-6 derece azalacak, batı kesimlerde 1 ila 3 derece artacak.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, doğu bölgelerimiz ile zamanla Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek.

UYARILAR

Ülkemizin doğu kesimlerinde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (lokal su baskını, ani sel ve heyelan) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI :Rüzgarın Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (deniz ve kara ulaşımında aksamalar vb) dikkatli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Kocaeli çevreleri kısa süreli sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek.

EGE: İç Ege parçalı, öğle saatlerinden sonra çok bulutlu, kıyı kesimleri az bulutlu geçecek. Rüzgar; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden yer yer kuvvetli (30-40 km/saat) olarak esecek.

AKDENİZ: Az bulutlu, iç ve doğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı, kuzeydoğusu çok bulutlu, Sivas çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Sinop çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeyi (Diyarbakır, Adıyaman, Batman ve Siirt) ile sabah saatlerinde Şanlıurfa ve Mardin çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Perşembe

Cuma

Cumartesi

Pazar

Pazartesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber