Öğrenciler inşaatta eğitim görüyorlar

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2010 22:39, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- Batman'da ilköğretim okulu öğrencileri, inşaatı tamamlanmayan okulda eğitim görüyor.

Gap Mahallesi'nde bulunan Gap İlköğretim Okulu'nda, öğrenciler ile inşaat işçileri aynı ortamda çalışıyor. Okulun bakım-onarım ihalesinin geç yapılmasından kaynaklanan çalışmalar, eğitim-öğretimin başlamasına rağmen devam ediyor. Okulun pencerelerinin hala takılı olmaması ve işçilerin onarım işi yaptıkları sınıflarda öğrencilerin de eğitim görmesi ise velilerin tepkisine neden oldu.

Okul yönetimi, yaz tatilinde yapılması gereken tadilatın ihalelerindeki gecikme ve müteahhidin birkaç günlük aksaklığından kaynaklandığını, sorunun birkaç gün içinde çözüleceğini söyledi. Öğrenci velileri ise okulun ilk haftasında çocuklarını okula getirdiklerinde gözlerine inanamadıklarını belirterek, "İlk hafta aksaklıkların yaşanması normaldir dedik, ama ikinci haftaya girdik okul hala inşaat. Pencereler takılmamış. İşçiler bir yandan okulun onarımı için çalışıyor, bir yandan da öğrenciler ders

işlemeye çalışıyor. Biz bu işten bir şey anlamadık. 3 aylık yaz tatili yetmedi mi ki, bu işleri bu zamana kadar bıraktılar. Çocuklarımıza en ufak bir zarar gelirse sorumluluğunu kim verecek bilmiyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber