Albay Ali Öz'e görevi ihmalden ikinci dava

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2010 17:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesi olayında ihmali olduğu gerekçesiyle askerle birlikte Trabzon 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılanan dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz için aynı suçtan ikinci bir dava daha açıldı. Albay Ali Öz'ün bu kez tek başına görevi ihmal suçundan yargılanacağı davanın ilk duruşması yarın Trabzon 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacak.

Hrant Dink'in öldürülmesinin ardından başlatılan soruşturma kapsamında dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz ve istihbarat şubesinde görevli 7 asker hakkında görevi ihmal suçlamasıyla 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Bu dava sürerken Dink ailesinin Avrupa Birliği Uyum Yasaları çerçevesinde yürürlüğe giren yeni yasaları gözönünde bulundurarak Ali Öz hakkında yaptığı yeni bir şikayet ve Adalet Bakanlığı'nın bunun sonucunda yaptığı suç duyurusu üzerine, Rize Ağır Ceza Mahkemesi konuyla ilgili yeni bir iddianame hazırladı ve geçen Temmuz ayında Trabzon 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

Bunun üzerine Albay Ali Öz'ün avukatı Ali Sürmen, müvekkili hakkında Trabzon İl İdare Kurulu kararıyla yargılama izni verildiğini ve görevi ihmal suçundan açılan davanın 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde görüldüğünü belirterek, 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne, diğer dava sonuçlanana kadar ?durma' talebinde bulundu. 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Dursun Kaya Güleç de konunun tekrar Trabzon İl İdare Kurulu'na sorulmasını talep ederek Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere fezleke hazırlattı.

Trabzon İl İdare Kurulu, Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan gelen yazı üzerine, Ali Öz hakkında yargılanabilir kararının daha önce verildiğini ve yeni karara gerek olmadığını 2 Ağustos tarihli yazıyla bildirdi. 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Dursun Kaya Güleç yıllık izindeyken yerine bakan ve aralarında Ali Öz ve 7 askeri yargılayan 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi Başkanı Şevki Uluçam'ın da bulunduğu heyet, bu yazıya rağmen Ali Öz için 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne 30 Eylül 2010 tarihine duruşma günü vererek davayı kabul etti. Mahkeme ayrıca Ali Öz'ü sanık, Sera, Rakel, Delal, Arat ve Hosrof Dink'i de müşteki sıfatıyla mahkemeye davet eden celpleri ilgili Bursa ve Bakırköy adliyelerine gönderdi.

Albay Ali Öz'ün halen 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı görevi ihmal suçundan Trabzon 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde de yargılanmaya başlayacağı davanın ilk duruşması yarın yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber