Bakan Çubukçu: Kız çocuklarının vasıfsız iş gücü olarak kullanılmalarını engelleyeceğiz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2010 19:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezleri (METEM)'yle kız çocuklarının vasıfsız iş gücü olarak kullanmalarının önüne geçmeyi hedeflediklerini söyledi.

Kayseri'de Türkiye Tekstil ve Sanayi İşverenleri Sendikası tarafından yaptırılan METEM'in açılışını gerçekleştiren Bakan Çubukçu, Türkiye genelinde 3 ilde bulunan METEM'lerin tekstil sektöründe ihtiyaç duyulan ara eleman yetiştireceğini açıkladı. Tekstil sektöründe daha çok bayanların istihdam edildiğine dikkat çeken Bakan Çubukçu, "Bu istatistiği göz önünde bulundurarak, METEM'lerde eğitim gören kız çocuklarının ilerde vasıfsız iş gücü olarak kullanılmalarının önüne geçmiş olacağız. Ayrıca meslek liseleri aracılığıyla kız çocuklarının okullaşma oranlarını da arttırmayı hedefliyoruz." dedi.

METEM'lerin hem ilerde tekstil sektöründe çalışmak isteyen kişilere hem de tekstil sektöründe çalışıp ta bu işin eğitimini almak isteyenlere yönelik olduğunun altını çizen Çubukçu bu alanda Türkiye'nin önemli bir açığının kapatılmış olacağını açıkladı.

"3 METEM DAHA YAPILACAK"

Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Halit Narin, Kayseri'de eğitime başlayan merkezin 10 milyon dolara mal olduğunu hatırlattı. Sendika olarak üç yılda eğitime 100 milyon dolar verdiklerini bunun yanı sıra sağlık hizmetleri ve kolluk kuvvetlerine de yaklaşık 80 milyon dolarlık yardım yaptıklarının altını çizen Narin, Türk işadamı ve sanayicisinin kazandığını milletin geleceğine yön verecek yatırımlar için harcamaktan çekinmediğini söyledi. Narin, Türkiye genelinde 3 tane daha METEM yapacaklarını bunlardan birisinin Bursa, diğerinin Denizli olarak yerlerini belirlediklerini ama üçüncü merkezi nereye yapacakları konusunda herhangi bir karar vermediklerini söyledi.

Bakan Nimet Çubukçu Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası tarafından yaptırılan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezleri'nin açılışını yaptıktan sonra Melikgazi Seyyide Daloğlu Anadolu Lisesi'nin de açılışını gerçekleştirdi. Bakan Çubukçu okul açılışında oynamak için hazırlanan ancak zaman darlığı nedeniyle oynamalarına müsaade edilmeyen öğrencilerin kendisi için hazırladığı roman oyununu izledi. Küçük çocukların oyununu çok beğenen ve alkışlayarak tempo tutan Bakan Çubukçu, oyun sonrasında çocukları tek tek öperek tebrik etti.

Çubukçu daha sonra Hilton Otel'de gerçekleştirilen Milli Eğitim Bakanlığı Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber