Aralıkta süresi dolacak rektörler

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 04 Ekim 2010 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlk sırayı alamasalar da...

Cumhurbaşkanı Gül tarafından atanan 58 rektörden, 23'ü yeni kurulan üniversitelerde görevlendirildi. Bu 23 rektörün ismi YÖK tarafından belirlendi. 35 rektör ise mevcut rektörlerin görev süresinin dolması nedeniyle mevzuattaki üç aşamalı sisteme göre atandı. Bu 35 rektörden 16'sı, üniversitelerde yapılan seçimde ilk sıraya yerleşmediği halde, Cumhurbaşkanı Gül tarafından atanan isimlerdi. İstanbul Üniversitesi, İTÜ, Gazi, Eskişehir Anadolu, Akdeniz, 9 Eylül, 19 Mayıs, Yıldız Teknik ve Uludağ gibi büyük üniversiteler bu grup arasında yer alıyordu. Bu rakamlara göre, Gül, görev süresi boyunca atadığı rektörlerin yüzde 46'sında üniversitelerin ilk sıra tercihlerini dikkate almadı.

Gül'den önceki dönemde Cumhurbaşkanlığı yapan Sezer döneminde, 123 rektör atandı. Bu rektörlerden 95'i üniversite seçimlerinde de en çok oyu alan aday olmuştu. Bu rakama göre, Sezer döneminde atanan rektörlerin yüzde 23'ü, listede ilk sırada yer almadıkları halde atandılar.

Aralıkta süresi dolacak rektörler

28 Aralık 2010 tarihi itibarıyla görev süreleri dolacak olan, Ahmet Necdet Sezer'un cumhurbaşkanlığı döneminde atanmış rektörler ve üniversiteleri şöyle:

Prof.Dr. Şükrü Boylu (Adnan Menderes), Prof. Dr. Şerif Saylan (Balıkesir), Prof. Dr. Semra Öncü (Celal Bayar), Prof. Dr. Zehra Seyfikli (Gaziosmanpaşa), Prof. Dr. Alinur Büyükaksoy (Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü), Prof. Dr. Zafer İlken (İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü), Prof. Dr. Abamüslüm Güven (Kafkas), Prof. Dr. Nafi Baytorun (Kahraman Maraş Sütçü İmam), Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu (Kocaeli), Prof. Dr. Süha Aydın (Mersin), Prof. Dr. Rahmi Aksungur (Mimar Sinan Güzel Sanatlar), Prof. Dr. Şener Oktik (Muğla), Prof. Dr. Şerefettin Canda (Mustafa Kemal), Prof. Dr. Mehmet Durman (Sakarya), Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz (Zonguldak Karaelmas)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber