Şiddete maruz kalan doktorlardan tepki eylemi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ekim 2010 15:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şiddete maruz kalan doktorlar hastane önünde eylem yaptı. Ellerindeki pankartlarla bir araya gelen doktorlar saldırıları insanlık suçu olarak niteledi.

Şanlıurfa Tabipler Odası'nın düzenlediği Türkiye Tabipler Odası Birliği ve Sağlık Sen'in destek verdiği eylem ve basın açıklaması 500 yataklı devlet hastanesi bahçesinde gerçekleşti. Kollarına taktıkları siyah kurdele ile açıklama yapan hekimler, 'hekime yönelik şiddete hayır' afişi taşıdı. İstatistiklere göre son yıllarda hekimlere yönelik şiddet ve hakarette bir artış gözlendiğini iddia eden hekimler, bu saldırıları insanlık suçu olarak niteledi.

Açıklamayı Şanlıurfa Tabipler Odası Başkanı Şahin Aksoy okudu. Aksoy, saldırıları hasta hakları adı altında hastaya verilen haklara bağladı. "Bütün sağlık çalışanları son yıllarda artarak devam eden bir düzeyde şiddet ve hakarete maruz kalmaktadır. Ülke genelinde artan bu insanlık suçu ilimizde son haftalarda yaşanan saldırılarla tahammül sınırlarını aşmıştır." diyen Aksoy, her olay sonrası yapılan tepki ve protestoların yerel yöneticiler, kanat önderleri ve Sağlık Bakanlığı tarafından yeterince dikkate alınmamasının kendilerini böyle bir eylem yapmaya sevk ettiğini söyledi.

Aksoy, toplumdaki algılanma biçiminden ve hizmet verilen insanlardan gördükleri karşılıktan memnun olmadığımı dile getirdi. Başkan Aksoy, hükümet ve sağlık bakanlığının politikaları ve beyanları hastalara ve yakınlarına hekimleri hedef göstererek onları saldırı noktasında cesaretlendirdiğini iddia etti. Saldırıların devam etmesi halinde hekimlerin meşru müdafası için eylemlerini arttırarak sürdüreceklerini kaydeden Aksoy, "Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının hizmet üretmekten gelen gücünü nefsi müdafa için yasal sınırlar çerçevesinde haklarını kullanmaktan geri kalmayacaktır." dedi.

Türk tabipler birliği merkez Konsey üyesi Hüseyin Demirezel ise hekimlerin hastanelerine gelmek için yola çıktıklarında çok yaşamsal bir endişeyi yakın bir tehdidi hissederek geldiklerini anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber