Emekli Uzman jandarmalardan imza kampanyası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2010 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emekli Muvazzaf Uzmanlar Derneği (EMUD) üyesi bir grup emekli uzman jandarma, özlük haklarının iyileştirilmesi istemiyle basın açıklaması yaptı ve imza kampanyası başlattı.

Ellerinde Türk bayraklarıyla Abdi İpekçi Parkı'nda toplanan gruptakiler, ?Çalışırken TSK sahip çıkmadı emekli olunca da hükümet?, ?Açlık sınırının altında maaş almaya mahkum ediliyoruz?, ?OYAK'ta temsil hakkı istiyoruz?, ?Dağda savaşırken eşitiz, sosyal hakka gelince bizi kimse tanımıyor? ve ?Vatan için ölmeye evet, sosyal haklarda eşitsizliğe ve üvey evlat olmaya hayır? yazılı dövizler taşıdı. Şehit yakınları ve malul emeklilerin de aralarında bulunduğu gruptakiler, daha sonra, şehitler için saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

EMUD Genel Başkanı Emekli Uzman Jandarma Adnan Oğuz, gruptakiler adına yaptığı açıklamada, amaçlarının Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde kadrolu olarak görev yapan uzman jandarmaların özlük haklarındaki sıkıntılarını kamuoyu ile paylaşmak olduğunu belirtti.

Uzman jandarmaların, vatanı, milleti ve bayrağı uğruna en zor şartlarda vatandaşların can ve mal güvenliğini sağladığını belirten Adnan Oğuz, şöyle konuştu:

?Türk Bayrağının dalgalandığı en ücra karakollarda görev yaptık. Kolumuzu, bacağımızı bıraktık. Üstümüzde taşıdığımız üniformamızın kutsallığı ile gurur duyduk. Seve seve bu vatan için can verdik, gazi olduk.

TSK'da görevli subay, astsubay, sivil memur ve tüm 657 sayılı kanuna tabi devlet memurlarından fakülte mezunu olanlar 8/2'den, yüksekokul mezunu olanlar ise 9/2'den göreve başlayıp emekli olacakları zaman eğitim seviyelerine göre en az birinci derecenin birinci kademesinden emekli edilmektedir. Uzman jandarmalar olarak biz de eğitimimize denk gelen derece ve kademeden mesleğe başlamak istiyoruz. Ortaokul mezunuymuş gibi emekli olmak istemiyoruz. Hakkettiğimiz dereceden emekli olmak istiyoruz.?

Oğuz, 907 TL emekli maaşıyla ailelerini geçindirip çocuklarını okutmaya çalıştıklarını da belirterek, tüm devlet memurlarına tanınan hakkın kendilerine de tanınmasını istediklerini söyledi.

Ordu evleri, misafirhaneler ve sosyal tesislerden ayrım yapılmaksızın tüm personelin yararlanmasını da istediklerini ifade eden Oğuz, açıklamasını şöyle sürdürdü:

?Lojmanlardan yeteri kadar faydalanamıyoruz. Lojmanlarda subaylar için yüzde 45, astsubaylar için yüzde 35 ve uzman jandarma ve uzman erbaş için yüzde 15 kontenjan belirlenmiş. Yönetmelik değişikliğiyle kontenjanların düzenlenmesini istiyoruz. İç hizmet kanununda rütbe sıralamasında adımız geçmiyor. Acaba bizler başka ülkenin ordusuna mı mensubuz. Düzenleme yoluna gidilmesini istiyoruz. Kendimize ait bir ek göstergemiz yok. Astsubayın ek göstergesinin üçte ikisini alıyoruz. Acaba hangi kurumda bir memurun maaşı diğerine endeksli. Diğer devlet memurları gibi kendimize ait gösterge tablosu olmasını istiyoruz. TSK tazminatında en düşük ücreti uzman jandarmalar alıyor. Tazminat puanının yukarı çekilmesini istiyoruz.?

Oğuz, sorunların çözülmemesinin kendilerini üzdüğünü, terörle mücadele eden uzman jandarmaların moral ve motivasyonunu olumsuz etkilediğini belirtti.

Açıklamanın ardından yanlarında getirdikleri diplomalarını yırtan uzman jandarmalar, özlük haklarının iyileştirilmesi istemiyle imza kampanyası başlattı. 15 Ekim'e kadar sürecek kampanyada toplanan imzaların Başbakanlığa teslim edileceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber