İstanbul Üniversitesi, daha hızlı hizmet için hastanelerini tek çatıda topladı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 06 Ekim 2010 08:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çapa ve Cerrahpaşa Tıp fakülteleri, Onkoloji ve Kardiyoloji enstitüleri ile Diş Hekimliği Fakültesi ekimden itibaren sağlık hizmetlerinde ortak hareket edecek.

Yaklaşık 3 bin 500 yatak ve binin üzerinde öğretim üyesine sahip İstanbul Üniversitesi (İÜ), bünyesindeki 5 hastanenin yönetimini tek çatı altında topladı.

Üniversiteye bağlı İstanbul (Çapa) Tıp Fakültesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Onkoloji ve Kardiyoloji enstitüleri ile Diş Hekimliği Fakültesi bu aydan itibaren vatandaşa sundukları sağlık hizmetlerinde ortak hareket edecek. Böylece yıllarca çile kapısı olarak bilinen üniversite hastaneleri vatandaşı bekletmeden daha iyi hizmet verecek.

Hastaneler Genel Direktörlüğü, Yönetim ve Hastaneler Danışma Kurulları'ndan oluşan yeni yapı öncelikle üniversitelerdeki randevu sistemine el atacak. Hastanelerin otomasyon sistemi yenilenecek. Böylece vatandaşların, uzun süre randevu sırası beklemesine son verilecek. Hastanelerin randevu telefonları sürekli meşgul olmayacak ve istenilen branştan kısa sürede randevu almak kolaylaşacak. İkinci yapılanma kapsamında ise özellikle teknik altyapı ve malzeme eksikliğinden dolayı 6 ay-1 yıl sonrasına verilen ameliyatların süresi en yakın tarihe çekilecek. Bunun için hastanelerdeki ameliyathanelerin sayısı artırılacak. Yatak sıkıntısı olan bölümlere ek yatak takviyesi yapılacak. Hastanelerdeki tıbbi malzeme eksikliğinin önüne geçmek için de beş hastanenin ihtiyaçları tek elden toplanarak, toplu alımlar gerçekleştirilecek. 'Malzeme yok' gerekçesiyle ameliyatlar ertelenmeyecek.

İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, yeni yapıda amaçlarını hasta güvenliği, çalışan ve hizmet alan memnuniyeti ile bilimsel ve profesyonel yönetim olarak açıklıyor. Geçmişten geleceğe bilim köprüsü olabilmenin sağlık yönetiminde de bir örneğini sunmaya çalışacaklarını vurgulayan Söylet, İÜ hastanelerinin hesap verebilirliğinin ve teknoloji liderliğinin artacağını belirtiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber