Öğretmenin elebaşılığındaki çeteye operasyon

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2010 10:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ege Bölgesi'nde çok sayıda dolandırıcılık olayına karışan bir çeteye yönelik olarak İzmir'de düzenlenen operasyonda, elebaşı olduğu iddia edilen öğretmen ve 11 kişi gözaltına alındı. Zanlı öğretmenin, internetteki bir sosyal paylaşım sitesinde yer alan bilgilerine ''Dolandırıcılık, organize işler'', hobileri bölümüne ise ''Halkı, temiz ve saf insanları dolandırmak, gününü gün etmek. Tabii bir gün toslayana kadar'' yazdığı öğrenildi.

İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, bir grubun birçok dolandırıcılık olayına karıştığı ihbarları üzerine harekete geçti. Takip başlatan ekipler, elebaşılığını öğretmen S.Y.'nin yaptığı öne sürülen bir çetenin, internette satılan otomobillerin sahipleriyle irtibat kurarak, değerinin yüzde 10'u kadarını peşin verip sahte kimliklerle devraldıkları, geri kalan parayı ödemeden kayıplara karıştıkları ve otomobilleri kısa sürede piyasa değerinin biraz altında sattıkları, ayrıca kendilerini işadamı olarak tanıtıp üreticilerle uzun vadeli anlaşma yapacaklarını söyleyerek, biraz nakit verip karpuz, kiraz, biber, pamuk, tütün gibi ürünlerini kendi kamyonlarına yükleterek kayıplara karıştıkları ileri sürüldü. Dolandıracakları kişilerde güven sağlamak amacıyla da lüks otolara binip lüks giyindikleri ve dindar bir aile yapısı görünümü sergiledikleri kaydedilen zanlıların, İzmir'in yanısıra Muğla, Manisa, Denizli, Burdur, Isparta, Aydın, Çanakkale, Bursa ve Balıkesir'de de dolandırıcılık olaylarına karıştığı bildirildi. Çete üyeleri arasındaki iki kadınınsa dolandıracakları kişilere aile görünümü vermek için görüşmelere katıldığı, hackerlerin de internette araştırma yaptığı belirtilirken, diğerlerinin nakliyecilik, çiftçilik gibi işlerle uğraştığı ve dolandırılan malları piyasada sattığı iddia edildi.

Operasyon başlatan ekipler, S.Y.'yi Diyarbakır'da yakalarken İzmir'de başlatılan eşzamanlı operasyonlarda ise dolandırıcılıklarda ön planda rol oynayan ziraat mühendisi R.Ö. ve İ.A.'nın da aralarında bulunduğu 11 kişiyi gözaltına aldı. Elebaşı olduğu iddia edilen S.Y.'nin ilköğretim okulu öğretmeni olduğu, karıştığı olaylar sebebiyle geçen yıl görevinden atıldığı, buna karşı açtığı davanın bir süre önce sonuçlanması üzerine öğretmenliğe geri döndüğü ve Ardahan'da bir ilköğretim okuluna tayini çıktığı belirlendi. Bunun üzerine Ardahan'da göreve başlayacağı ilköğretim okuluna gittiği öğrenilen S.Y.'nin, burada kendini okul müdürü olarak tanıttığı ve bazı öğretmenleri dolandırdığı da ortaya çıktı. Ardahan'dan, daha önce görev yaptığı Diyarbakır'daki bir ilköğretim okuluna gittiği ve orada da öğretmenleri dolandırmaya çalıştığı ileri sürüldü.

Bu arada S.Y. adına Facebook'ta açılan bir sayfada bulunan bilgiler, polisleri bile şaşkına çevirdi. Sitenin "İlgi alanı" bölümünde ''Dolandırıcılık, organize işler'', "Hobiler" bölümünde ''Halkı, temiz ve saf insanları dolandırmak, gününü gün etmek. Tabi bir gün toslayana kadar'', "Hakkında" bölümünde ise ''Bölgede yüzlerce insanı dolandırdım. Anladım ki dolandırıcılık ve hırsızlık suç değil. Koskoca Türkiye Devleti beni yakalayamıyor. Çalışmaya hiç gerek yok'' yazılarının yer aldığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber