RTÜK'ün 'İyi Uykular Çocuklar' projesi bugün başlıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2010 19:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

RTÜK ve Televizyon Yayıncıları Derneği işbirliğiyle hazırlanan ''İyi Uykular Çocuklar'' projesi bugün uygulamaya giriyor.

''İyi Uykular Çocuklar'' projesi RTÜK'te düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. Toplantıya, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, RTÜK Başkanı Davut Dursun, Televizyon Yayıncıları Derneği Başkanı Hidayet Karaca, Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği Başkanı Yusuf Gürsoy ve televizyon kuruluşlarının Ankara temsilcileri katıldı.

Proje ile her akşam 21.30'da tüm kanallarda 'çocuklara iyi uyku' uyarısı yapılacak. Akıllı İşaretler Sembol Sisteminin sevimli logosu ''Tele'''nin, ekran başındaki çocuklara artık uyumalarını hatırlattığı çizgi animasyon tüm kanallarda bant reklâm formunda sessiz olarak ekrana gelecek.

Projenin tanıtımı için düzenlenen törende konuşan Arınç, çocukların şiddetin her türlüsünden etkilendiğini belirterek çok pozitif bir toplantı yaptıklarını kaydetti. 'Çocukların zamanında uyumasını temin edebilmek ve dizilerin ve programların çocuklara zarar vermesini engellenmek için güzel bir program düşünülmüş.' diyen Arınç, bu projenin faydalı olacağını düşündüğünü sözlerine ekledi.

Bu projenin bir ilk olmasını arzu ettiğini dile getiren Arınç, Hepimizin gözbebeği çocukları korumak için böyle programlara ihtiyaç var. 16-17 yaş arasındaki çocukların okuldan sonra birinci etkinliği televizyon." diye konuştu.

Televizyonun sürekli etkin bir iletişim biçimi olduğunun altını çizen Arınç, etkili iletişim aracının televizyon olduğunu belirterek, "Sadece çocuklar değil biz de etki altında kalıyoruz." dedi.

Bu projenin ilkokul ve okul öncesi çocukları ilgilendirdiğinin altını çizen Arınç, bu konunun Türkiye'yi yakından ilgilendirdiğini ifade ederek:"Pasif siyasi kısır bir şekilde ele alınan bir konu değildir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber