Dolandırıcılık zanlısı, öğretmen kimliğini güven kazanmak için kullanmış

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2010 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de düzenlenen operasyonla gözaltına alınan dolandırıcılık zanlısı 12 kişi adliyeye sevk edildi. Çetenin elebaşı olduğu iddia edilen öğretmenin, dolaştığı köylerde vatandaşların güvenini kazanıp sonra dolandırdığı ortaya çıktı. Bazı mağdur hanımlar, çete üyelerinin kendilerine, ''Birlikte çıkalım, eğlenelim.'' gibi tekliflerde bulunduğunu, telefonla taciz ettiğini belirtti.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün İzmir, Muğla, Manisa, Denizli, Burdur, Isparta, Aydın, Çanakkale, Bursa ve Balıkesir'de faaliyet gösteren çeteye yönelik operasyon düzenledi. Elebaşı olduğu iddia edilen ilkokul öğretmeni S.Y. Diyarbakır'da olmak üzere, ziraat mühendisi R.Ö. ve İ.A.'nın da aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı. Zanlıların, internetten araba satanlarla irtibat kurup bir miktar peşinatla ruhsatı üzerlerine aldığı, kalan parayı ödemedikleri, öğretmen kimliğini de kullanarak gittikleri köylerde vatandaşların güvenini kazandıkları ve daha sonra aldıkları malla ortadan kayboldukları öğrenildi.

Zanlıların gözaltına alınmasının ardından mağdurlar, tek tek başvurmak için polisi ararken üyelerin yakalanmasına sevindiklerini, polis ekiplerine minnettar olduklarını söyledi. Şikayetçiler arasında bulunan ve otomobillerinin çete üyeleri tarafından alınarak dolandırıldığnı bildiren iki genç kadının, zanlıların kendilerine, ''Birlikte çıkalım, gezelim, eğlenelim.'' gibi tekliflerde bulunduğunu, hattâ telefonda sözle taciz edildiklerini öne sürerek ve şikayetçi olduğu belirtildi. Dolandırılan bir kişinin de çete üyelerinin cep telefonlarına, ''Sattığım malla çocuğumu okula gönderecektim. Çocuklarımı okula gönderecek paramı aldınız. Sizin yüzünüzden okula gönderemiyorum.'' şeklinde mesaj yazdığı tespit edildi. Zanlıların, kendilerine telefonla ulaşan mağdurlara ise, ''Malınız o kadar etmezdi. Ne parası istiyorsun? Bizi kazıklamışsın.'' gibi sözlerle alay ettiği belirtildi. Sorgularında dolandırıcılık yapmadıklarını savunan zanlıların, ''Aldık, sattık, ticaret yaptık, battık. Ne yapalım?'' dediği öğrenildi.

Gözaltındaki 12 zanlı, örgütlü ve nitelikli dolandırıcılık, güveni kötüye kullanmak, kamuyu zarara uğratmak, tehdit ve taciz iddialarıyla adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber