Meteoroloji'den uyarı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2010 18:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde zirai don beklendiği, üreticilerin tedbirli olmaları gerektiği bildirildi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Zirai Meteoroloji ve İklim Rasatları Daire Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdiği, bu geceden itibaren gece sıcaklıklarının tüm yurtta hissedilir derecede azalmasının beklendiği ifade edildi.

Bu nedenle çeşitli bölgelerde zirai don yaşanabileceği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''8-9 Ekim gecesi Marmara'nın güneydoğusu, Ege'nin doğusu, Akdeniz'in kuzeybatı kesimleri, İç Anadolu'nun güneybatısı ve kuzeyi, Karadeniz'in güneybatısında hafif, yüksek kesimlerde orta kuvvette, 9-10 Ekim gecesi Ege'nin doğusu, Akdeniz'in kuzeyi, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde hafif, yüksek kesimlerde orta kuvvette, 10-11, 11-12 Ekim geceleri Ege'nin doğusu, Akdeniz'in kuzeybatı ve kuzeydoğusu, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyinde hafif, yüksek kesimlerde orta kuvvette don olayı beklenmektedir.''

Açıklamada, tarımsal faaliyetin sürdüğü bölgelerde hasat dönemindeki sebze, meyve üreticileri ile sera yetiştiricilerinin gerekli tedbirleri almaları uyarısında bulunuldu.

Sebze, meyve üreticileri ile sera yetiştiricilerinin, yörelerindeki don durumu hakkında daha detaylı bilgi almak için en yakın meteoroloji müdürlüklerine başvurmaları önerildi.

YAĞIŞLAR AKŞAM SAATLERİNDEN SONRA ETKİSİNİ ARTIRACAK

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, yağışların akşam saatlerinden sonra kent genelinde etkisini artırmasının beklendiğini bildirdi.

Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent genelinde yağışların aralıklarla devam ettiğini söyledi.

Yağışlarla birlikte kentte hava sıcaklığının 4 ile 6 derece azaldığını belirten Yıldırım, ''Yağışların akşam saatlerinden sonra İstanbul genelinde etkisini artırması bekleniyor. Yarın günün ilk saatlerinde kuvvetli sağanak yağışın İstanbul'un kuzey ilçeleri ile Anadolu yakasında etkisini daha fazla hissettirmesi bekleniyor. Yağışların pazar günü aralıklarla süreceği öngörülüyor. Pazartesi günü ise İstanbul'da yağış beklentisi yok'' diye konuştu.

Yıldırım, en yüksek hava sıcaklığının bugün 14 derece olduğunu ifade ederek, pazartesi gününden itibaren sıcaklıkların yükselerek mevsim normallerine döneceğini kaydetti.

Rüzgarın da zaman zaman fırtına şeklinde esmesinin beklendiğini aktaran Yıldırım, yarın öğle saatlerinden itibaren rüzgarın bu etkisini kaybedeceğini söyledi.

Yıldırım, özellikle bu gece yağışların neden olabileceği sel ve su baskınlarına karşı ilgilileri ve vatandaşları uyardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber