Öğrencilere yaka paça gözaltı TBMM'ye taşındı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 12 Ekim 2010 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, geçen hafta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katıldığı Yıldız Teknik Üniversitesi'nin açılışında pankart açan öğrencilerin yaka paça gözaltına alınmasını TBMM'ye taşıdı.

Ali İhsan Köktürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Şehir Üniversitesi'nin açılışında yaptığı esprili konuşmasında Youtube'un açılmasını isteyen üniversite öğrencisi Cenk Arslan'ın özgüvenine, Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün hayran kaldığını hatırlattı. Diğer taraftan, parasız eğitim, özerk üniversite mücadelesi veren bazı öğrencilerin gözaltına alınıp, tutuklandıklarını, dayak yediklerini, okuldan atıldıklarını öne süren Köktürk, Cumhurbaşkanı Gül'ün geçen hafta açılışına katıldığı Yıldız Teknik Üniversitesi'nde, parasız üniversite isteyen öğrencilerin saçlarından sürüklenerek gözaltına alındıklarına dikkat çekti. Diğer üniversitelerde de bu tür taleplerde bulunan öğrencilerin de benzer durumlarla karşılaştıklarını belirten Ali İhsan Köktürk, şu soruların cevaplanmasını istedi:

1- Bir taraftan bir üniversite açılışında konuşan öğrencinin özgüvenine methiyeler düzmek, diğer taraftan parasız ve özerk üniversite yönündeki demokratik taleplerini dile getiren öğrencilerin saçlarından tutularak sürüklenmesine seyirci kalmak, destek vermek, her alanda olduğu gibi üniversite öğrencilerine ve üniversiteye bakıştaki çifte standardınızı mı göstermektedir?

2- Şehir Üniversitesi'nin açılışında konuşma yapan öğrenciyle, üniversitede hocalık yapan üst düzey bir AKP'li konuşmadan önce yan yana gelmiş midir? Bu AKP'linin, konuşmasına yönelik öğrenciye telkinleri olmuş mudur? Öğretim yılı açılışını yaptığınız bu üniversitede öğretim üyesi olarak görev yapan partiniz milletvekili ya da yöneticisi var mıdır?

3- Parasız ve özerk üniversite talebinde bulunan öğrencilerle de konuşarak sorunlarını çözmeyi düşünüyor musunuz?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber